Milionarii clujeni Gadola, Peter Pal și Socea vor să recumpere EnergoBit


Offshore-ul Leabrook Ltd din Cipru, care este controlat de EnergoBit, Ștefan Gadola, Peter Pal, Ioan Socea și fiul său, Tudor Socea, vor să recumpere compania Energobit de la polonezii care au plătit 100 de milioane de euro.

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia care se realizează prin trecerea de la controlul în comun exercitat de Leabrook Ltd. și IHC SARL asupra EnergoBit Holding Ltd. și indirect asupra EnergoBit S.A. la controlul unic exercitat de Leabrook Ltd.

Leabrook Ltd din Cipru este deținută, prin intermediul unui vehicul investițional, de fondatorii grupului EnergoBit – Stefan Gadola, Peter Pal, Ioan Socea și Tudor Alexandru Socea.

Ca urmare a modificării controlului asupra EnergoBit S.A., tranzacția va conduce și la o modificare a controlului asupra entităților controlate în mod direct de către EnergoBit S.A. și indirect de către Leabrook Ltd, și anume: EnergoBit Control Systems S.R.L., EnergoBit Transformers S.R.L., Energolux Impex S.R.L., EnergoBit Tavrida S.R.L. și ELM Electromontaj Cluj S.A.

Comentarii Facebook