Mii de apartamente din Cluj vor fi încălzite datorită unui parc fotovoltaic. Clujenii racordați la termoficare vor putea beneficia de facturi reduse


Aproape șase mii de apartamente din Cluj-Napoca vor fi încălzite datorită unui parc fotovoltaic. Clujenii racordați la termoficare vor putea beneficia în curând de facturi mai mici asta pentru că un nou parc fotovoltaic îi va ajuta să scape de plata scumpă a întreținerii de acum.

Parcul fotovoltaic a fost dat în folosință de Regia Autonomă de Termoficare. Parcul fotovoltaic de la Centrala Termică de Zonă Someș Nord a fost realizat pe fostul amplasament al depozitului de combustibil, pentru asigurarea parțială a consumului de energie electrică necesară echipamentelor și sistemelor proprii ale centralei. Centrala Fotovoltaică e formată dintr-un sistem de panouri fotovoltaice interconectate – 696 panouri fotovoltaice monocristaline, 4 invertoare de 100 kW fiecare.

Energia solară va fi folosită pentru a încălzi aproximativ șase mii de apartamente. Practic, panourile solare din acest parc fotovoltaic captează energia electrică pe timpul verii, iar pe timp de iarnă surplusul va fi debitat în rețeaua electrică națională.

„Instalația fotovoltaică numără 609 de panouri fotovoltaice. Capacitatea ei instalată este de 420 de kilowați și urmărim să producem undeva la 492 de megawați oră pe an", a declarat a declarat Cristian Grosu, inginer șef al Termoficare Napoca, pentru Antena 3 CNN.

Comentarii Facebook