Mare atenţie la carnea de porc pe care o cumpăraţi înainte de Sărbători. Avertismentul specialiștilor de la Protecția Consumatorilor


Mare atenție de unde cumpărați carnea de porc în perioada următoare. Internetul abundă de anunţuri de vânzare de porci, mai ales pentru cei care resping ideea de a cumpăra carne din supermarket, dorindu-şi o altă calitate.

Reprezentanţii ANPC atrag însă atenţia asupra riscurilor la care se expun consumatorii atunci când cumpără carne de porc din locuri neautorizate sau chiar din târguri ori tarabe stradale. Există un risc major de îmbolnăvire la care se expun românii care cumpără şi consumă carne de porc a cărei origine nu este cunoscută, notează Antena 3 CNN.

Trebuie să se asigure că locurile din care cumpără sunt autorizate, respectă condiţiile de comercializare şi mai ales trebuie să fie foarte atenţi la condiţiile de depozitare. Recomandăm şi subliniem obligativitatea consumatorilor de a respecta exigenţele transmise de către mai multe autorităţi. Pentru că odată deranjat comerţul stradal sau din locuri cel puţin din condiţii discutabile, cu siguranţă îşi asumă un risc foarte mare, dar îşi asumă şi pentru membrii familiei. 

La târgurile, aşa zise, de Crăciun, produsele din porc erau ţinute în tonete. I-am informat pe colegii mei din zonele respective, cu siguranţă valoarea temperaturilor de la foarte mici noaptea, la plus 12 grade, câteodată, în această perioadă, nu sunt condiţii conforme de depozitare", a declarat Horia Constantinescu, preşedinte ANPC.

Comentarii Facebook