Mai multe aeroporturi din România, în prag de insolvență din cauza facturilor uriașe la energie


Majorarea tarifelor la energie face ca mai multe aeroporturi din țară să fie în pragul insolvenței.

Aeroportul Internațional Iași termină anul 2022 pe pierdere, iar facturile uriașe nu ajută deloc. La fel stau și aeroporturile din Timişoara, Sibiu sau Târgu Mureş.

Firma de energie a renunțat la contract, iar facturile lunare de la Aeroportul din Iaşi au ajuns la sume uriaşe, respectiv de la 100.000 de lei, la 300.000 de lei.

La Timişoara, directorul aeroportului spune că 85% încasări se duc doar pe facturile la energie.

Dacă nu reușim să plătim plafonat întregul consum vom urca de la 4 milioane de lei, la 11 mil lei pe an. Dacă corelăm consumul de energie și cu salariile oamenilor, ajungem la 85% la cifra de afaceri. Să consumi 85% din ce produci numai pentru a plăti facturile, este enorm. Nu ne mai rămân bani pentru a desfășura activitățile de zi cu zi", a declarat Daniel Stamatovici, directorul Aeroportului din Timișoara, conform Antena3.ro.

La Târgu Mureş, factura pe luna septembrie încă nu a fost emisă. În august a fost plătită suma de 67.000 de lei, iar următoarea se aşteaptă să fie mai mare.

Aeroportul din Cluj-Napoca a primit o ultimă factură care depășește un milion de lei.

Conducerea aeroportului caută soluții ca să o poată achita, fără ajutorul statului însă „situația este absolut disperată”. Aeroportul nu mai fac față cheltuielilor, iar toate acestea se vor simți în buzunarele pasagerilor.

Situația este absolut disperată! Solicităm insistent să fim incluși și noi în categoria unităților care o perioadă măcar sunt protejate", a declarat David Ciceo, director al Aeroportului Cluj-Napoca, pentru Digi24.

Aeroportul Cluj-Napoca nu mai face față cheltuielilor, a primit o factură la curent de 1 milion de lei: „Situația este absolut disperată!”

Comentarii Facebook