Vineri 18 Octombrie

Liviu Dragnea: Salariul minim de 2000 de lei, o greşeală rostogolită în spaţiul public

 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat că salariu minim nu va crește la 2000 de lei.

 

Nu va fi impus de Guvern salariul minim de 2000 de lei. Nu există aşa ceva. Probabil dintr-o greşeală s-a tot rostogolit asta în spaţiul public. Noi avem în program 1.450 în 2017, 1.550 anul viitor, 1.650, 1.750. Probabil la anul, printr-o nouă prezentare, salariul brut să fie egal cu cheltuiala totală a angajatorului, ceea ce înseamnă două noţiuni diferite, dar, salariul minim, aşa cum ştie toată lumea, va creşte cu 100 de lei”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

 

Dragnea a spus că nici impozitul pe gospodărie nu va fi aplicat.

 

Din 1 ianuarie 2018 nu mai poate rămâne acel impozit pe gospodărie pentru că el a fost compromis din cauza sau datorită întârzierilor din ultimele luni de zile, în schimb, impozitul pe venitul global sau globalizarea veniturilor este o opţiune care în continuare este importantă pentru noi, care poate sau nu să fie aplicată anul viitor, dar într-un pachet mai mare de schimbare a sistemului de impozitare, care să elimine birocraţia şi care să producă mai multe venituri pentru români”, a mai spus Dragnea.

 

Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai spus că nu vor fi adoptate noi taxe şi nici nu vor fi modificate procedurile de impozitare pentru companii.

 

Nu vom adopta nicio taxă în plus pentru români. (...) De asemenea, nu vom modifica nicio procedură de impozitare care să producă deservicii unor companii cinstite. (...) Nu renunţ la nimic din ceea ce am vorbit în campania electorală”, a conchis Dragnea, conform Mediafax.

Comentarii Facebook