Legea care a limitat plăţile cash s-ar putea modifica în curând în Parlament. Vom reveni la limita stabilită înainte de plafonarea la 5000 de lei


Plăţile cash pentru români ar putea reveni la limita stabilită înainte de plafonarea la 5000 de lei.

Marcel Ciolacu şi reprezentanţii băncilor au ajuns la un acord în legătură cu plafonarea tranzacțiilor cu bani cash, după ce unele instituţii au anunţat că vor să mărească substanţial comisioanele.

După întâlnirea de urgenţă, şeful Executivului a anunţat că nu vor creşte comisioanele bancare nici pentru persoanele fizice şi nici pentru cele juridice.

„Prioritatea mea, în primul rând, este combaterea evaziunii fiscale. Ştiu că s-a creat o emoţie, nu am stat noaptea eu să gândesc măsuri de combatere a evaziunii fiscale, cum nu este normal. Nu trebuie să le ştie primul ministru pe toate. Cu raţiune, vom gândi toate aspectele, în primul rând, venite în această perioadă", a declarat Marcel Ciolacu.

De altfel, măsura limitării plăților cash, introdusă prin pachetul de măsuri fiscal-bugetare, a stârnit reacții controversate în rândul românilor. În România, 40% dintre cetățeni nu au un card bancar.

Comentarii Facebook