Sambata 4 Februarie

La Cluj s-a deschis filiala Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci din România - FOTO și VIDEO


TIAD Transilvania, reprezentanța Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci din România, a fost inaugurată marți, 22 octombrie, la Cluj-Napoca, în prezența ambasadorului Turciei în România, Fusun Aramaz, a consulului onorific al Turciei la Cluj, Vasile Vita, și al altor oficialități.

România este importantă pentru oamenii de afaceri turci, care sunt activi în industria auto, în cea de vânzare de produse de bucătărie, construcții, prelucrarea lemnului, IT și media. Circa 90% dintre firmelor turcești care activează în România sunt reprezentate în TIAD, iar prin deschiderea reprezentanței din Transilvania vor fi prezente mai mult și aici. Este important ca oamenii de afaceri să fie reprezentați de o organzație, care are legături cu autoritățile locale. Acesta este unul dintre scopurile principale ale TIAD, de a crea punți de legătură între partenerii de afaceri turci și cei români, dar și conectarea lor cu autoritățile”, a declarat Ambasadorul Turciei în România, Fusun Aramaz. 

Reprezentanța de la Cluj a Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci din România va fi condusă de Alper Atalay, managerul Turkish Airlines Cluj. ”Este o mare onoare pentru mine să fiu primul care ocupă funcția de conducere a acestei reprezentanțe. Avem un plan de acțiune pentru a dezvolta relațiile de afaceri între firmele turcești și cele românești și să organizăm evenimente în inima Transilvaniei”, a spus Alper Atalay.

Guven Gungor, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci din România (TIAD), a declarat că România poate importa din Turcia know-how -ul care a dus la dezvoltarea sistemului sanitar, în parteneriat public-privat.

În domeniul sănătății avem nevoie de investiții în România. În Turcia avem o experiență vastă de investiții prin parteneriat public-privat, în construcția de spitale cu servicii excelente. Și în România avem nevoie de astfel de investiții și sunt discuții la nivel național. De asemenea, știți foarte bine că sunt în derulare discuții pentru construcția autostrăzii Brașov - Ploiești, care este considerat oportun să o realizăm prin parteneriar public-privat. Aici firmele turcești au experiență uriașă și deja o firmă din Turcia, ca parte a consorțiului chinezo-turc, a demarat procedurile de negociere”, a spus Guven Gungor.

WhatsApp Image 2019-10-22 at 18.28.16.jpeg

În Cluj avem 30 de firme care sunt active, dar înființarea sucursalei nu are ca prioritate adunarea acestor firme, ci aducerea firmelor din Turcia ca investitori pentru a avea activitate în zonă. Firmele de aici sunt unite, dar filiala ne va permite să organizăm evenimente în zonă și firmele care vin aici vor avea un punct de pornire, informații și alte ajutoare”, a mai declarat Guven Gungor, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci din România (TIAD).

WhatsApp Image 2019-10-22 at 18.28.15.jpeg

Acesta a spus că județul Cluj are nevoie de fabrici. ”În zona IT, deja Clujul a ajuns la maturitate. Clujul trebuie să treacă la zona de producție. Aici văd eu posibilitatea venirii capitalului turcesc. Avem deja investitori care derulează investiții pentru deschiderea de fabrici, în domeniul metalurgiei, producției de cabluri, dar văd mare potențial și pentru firmele de construcții. În România, piața a ajuns la o saturație și nu va mai crește fără o investiție în infrastructură. Acest lucru ne împinge spre investiții în acest domeniu. Momentul este potrivit, iar firmele de construcții din Turcia trebuie să fie prezente aici pentru că au experiență uriașă. Oricine a fost în ultimii 20 de ani în Turcia a putut să vadă cât de mult s-a construit, iar totul a fost făcut cu firme turcești”, a mai precizat Guven Gungor, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci din România (TIAD).

Sediul TIAD Transilvania este în cartierul Bună Ziua, FN, în clădirea Vitacom.

WhatsApp Image 2019-10-22 at 18.25.35.jpeg

Comentarii Facebook