Miercuri 24 Aprilie

ITM Cluj ia din nou la "purecat" compania americana Bechtel

 

Sindicatul Transilvania de la Autostrada A3 a facut o adresa catre ITM Cluj. In urma acesteia Inspectoratul Teritorial de munca Cluj a dispus inceperea uni nou control la Bechtel.

Controlul care a fost dispus de directorul ITM Cluj va viza modul in care compania americana Bechtel face concedierile colective. Mai exact, este vorba despre respctarea prevederilor legale de catre angajator in derularea procedurii de concediere colectiva. De asemenea, se va urmari si daca angajatorul respecta prevederile legale referitoare la informarea si consultarea salariatilor.

Intr-un comunicat al ITM Cluj se arata ca aceste controale vor viza "respectarea de catre angajator a prevederilor legale referitoare la procedurile de informare si consultare a salariatilor, potrivit dispozitiilor Legii nr. 467/2006 privind stabilirea cadrului general de informare i consultare a angajailor, precum i ale art. 30 din Legea nr. 54/2003 privind sindicatele, in scopul asigurarii unui cadru adecvat initierii si desfasurarii dialogului intre partenerii sociali (angajator si reprezentantii salariatilor)".

Comentarii Facebook