Iohannis a promulgat noul Cod Fiscal. De ce l-a trimis prima dată înapoi în Parlament


Președintele Klus Iohannis a promulgat, luni, noul Cod Fiscal, porecizând că este mulțumit de modul în care a decurs dezbaterea publică, dar și cea dintre partide.

În cadrul conferinței de presă, pe care șeful statului a susținut-o ieri, a explicat și care au fost motivele trimiterii Codului Fiscal înapoi în Parlament.

"Astazi (n.red luni) am promulgat Codul Fiscal, asta este prima tema. Au fost două motive pentru care am trimis Codul Fiscal înapoi în Parlament. Multa lume s-a intrebat de ce am trimis Codul Fiscal la Parlament si nu am spus nimic. Este nevoie pentru o astfel de lege de o dezbatere pe mai multe fatete,de o dezbatere aprofundata la care sa particie tot actorii implicaţi. In Parlament, nu au avut loc aceste dezbateri.

Primul a fost legat că după părerea mea nu avusese loc o dezbatere publică aşa cum se cuvine. Codul Fiscal este una din legile foarte importante. În Parlament nu avusese loc o dezbatere. Am considerat că aşa nu este bine. Dezbaterea după retrimitere a fost după aşteptări.

Al doilea motiv a fost legat de responsabilitate. Am vrut să se analizeze foarte bine şi să se ajungă la concluzia potrivită, având în vedere că relaxarea fiscală am considerat-o abruptă. Nu am considerat că este rolul meu să spun ce măsuri trebuie să rămână şi ce măsuri nu este bine să rămână în vigoare. De aceea nu am apărut în această dezbatere intenţionat. Am vrut ca acest lucru să facă specialiştii. Sunt foarte mulţumit de modul în care a decurs dezbaterea publică", a declarat Iohannis.

Comentarii Facebook