In Cluj casele scoase la vanzare se scumpesc, in ciuda crizei!

Proprietarii caselor au ridicat pretul, desi piata imobiliara inca nu si-a revenit din criza. O vila de 250 de metri patrati din Cluj se vinde acum cu 50.000 de euro mai mult fata de pretul cerut in urma cu o luna.

Potrivit unui raport publicat de sitte-ul imobiliare.ro, proprietarii nu au inca motive sa creasca pretul. „Am observat pe parcursul primului trimestru scumpiri punctuale la anumite proprietati care ajung chiar si la 30%, in conditiile in care, cert, piata imobiliara din Romania sufera in continuare. Vorbim de anumite exceptii, insa, in general, proprietarii au tendinta de a reactiona subiectiv si de a se raporta de cele mai multe ori doar la experientele pozitive ale unor cunoscuti, experienţe care de cele mai multe ori au avut loc in perioada 2006-2008. Realitatea de pe piata imobiliara din Romania nu justifica deocamdată aceste cresteri de pret”, sustine Adrian Erimescu, directorul general al portalului www.imobiliare.ro.

Specialistii site-ului dau ca exemplu o vila din cartierul clujean Gheorgheni, care la inceputul lunii martie se vindea cu 900.000 de euro, dar acum proprietarii cer 950.000 de euro. Casa a fost construita in 2005, are 240 de metri patrati si un teren de 800 de metri patrati.

O alta casa, din cartierul Marasti, de 4 camere, se vinde cu 175.000 de euro, cu 48.000 mai mult decat la inceputul anului. Imobilul are o suprafata utila de 180 de metri patrati si un teren de 253 de metri patrati.



Un alt exemplu este cel al unei case cu 3 camere din centrul Clujului care s-a scumpit cu 25.000 de euro, pentru ca „proprietarul este convins ca piata imobiliara va creste in urmatoarea perioada".  Imobilul este vechi si necesita renovare, pretul cerut fiind de 110.000 de euro.

Comentarii Facebook