Miercuri 24 Aprilie

Hipermarketul Cora Cluj, amendat cu 30.000 de lei pentru reclama mincinoasa VIDEO si FOTO


Hipermarketul Cora a fost amendat de Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Cluj cu 30.000 de lei pentru reclama mincinoasa.

Hipermarketul a anuntat in zeci de mii de pliante o oferta speciala cu reduceri totale la o serie de produse.

"Reducerile totale pot insemna ca toate preturile sunt zero, sold out, adica inchiderea afacerii, sau lichidare de stoc. Este o campanie agresiva pe multe canale media si constat ca, in realitate, la fiecare produs cumparat este oferit al doilea sub forma de cadou. Legea interzice oferirea de cadouri altele decat produsul oferit in promotie. Un salam cu un salam, altceva nimic. Ei dau la un salam ul alt produs, total diferit", a declarat seful CJPC Cluj, Mircea Radu.

Comisarii de la protectia consumatorilor au aplicat hipermarketului cea mai mare amenda posibila, de 30.000 de lei. "Reclama este agresiva. Nicaieri nu fac legatura intre aceste pliante si aceste reduceri totale. Orice campanie de reduceri o faci conform anuntului. In plus, dupa ce alegi produsul trebuie sa mergi la un alt raft si de unde sa iti ridici produsul primit cadou", a mai spus Mircea Radu.

Oficialii Cora Cluj le-au spus inspectorilor de la protectia consumatorilor ca aceasta campanie este la nivel national si vizeaza atragerea clientilor. "Ei spun ca in momentul in care s-a prezentat campania ei s-au opus spunand ca la Cluj nu va fi aplicata. In magazin situatia este diferita si campania este aplicata. Au mai spus ca si altii au campanii la fel de agresive si ei vor sa fie mai agresivi", a mai spus Mircea Radu.

 

Vezi si...

DOMO, amendat la Cluj pentru reclama mincinoasa

Comentarii Facebook