Harta preţului la gaze! De la 1 aprilie, nordul țării va plăti mai mult la gaz decât sudul

 

Prețul gazului se va scumpi de la 1 aprilie, dar va crește și diferența dintre prețul plătit în nordul țării și în sud. 

 

Preţul gazului, fără TVA, pe care îl plăteşte un client E.ON, de la 1 aprilie, este de 118 lei/MWh. De la aceeași dată, un abonat GDF Suez Energy Romania va plăti 102 lei/MWh, fără TVA, conform informaţiilor oferite de preşedintele ANRE, Niculae Havrileţ, citat de ECONOMICA.NET.

 

Astfel, diferenţa între preţul plătit de un român din sudul ţării(Muntenia, Dobrogea, Oltenia) şi unul din nord(Transilvania, Moldova, Maramureş şi Banat) este de aproape 16%.

 

Până la 1 aprilie, preţul final al gazelor nu avea diferențe mari: 112-113 lei MWh la GDF Suez şi circa 116 lei/MWh la E.ON.

 

Prin ajustarea unor tarife, de la 1 aprilie, preţul final al gazului pentru clienţii GDF Suez a fost scăzut de către ANRE cu 9%, dar al celor de la E.ON gaz a crescut cu 1,5%.

 

Pentru furnizorul din sudul țării s-a făcut o ajustare negativă cu 20% a tarifelor de distribuţie, care a fost menținută pentru E.ON. De asemenea, s-au modificat și tarifele de furnizare pentru cele două companii, ca urmare a eliminării cotelor de import, potrivit lui Havrileţ.

Comentarii Facebook