UPDATE Reacția Glovo / Curierii Glovo au făcut grevă în Piața Mihai Viteazu, după ce a fost redus bonusul pe kilometru - FOTO


Mai mulți curieri Glovo s-au adunat marți în Piața Mihai Viteazu, lângă Hala Agroalimentară, și au făcut grevă. Oamenii sunt nemulțumiți pentru că firma a scăzut bonusul pe care îl plătește de la 1,5% pe kilometru din valoarea comenzii, la 1,1% / km.

Am dori să măriți bonusul pe kilometru! Având în vedere situația aceasta, riscul la care ne supunem zi de zi, fiecare dintre noi, cu acest coronavirus, cred că am merita măcar un bonus mai decent, având în vedere că aproape fiecare dintre noi respectăm 100% din regulile impuse și ne conformăm astfel încât fiecare client să primească ceea ce a comandat, în timpul cel mai scurt și cu cea mai mare seriozitate! Doar gândiți-vă câți oameni își riscă sănătatea sau chiar viața pentru ca clienții să fie mulțumiți și în siguranță! Consider că toți ne putem înțelege și putem cădea la un comun acord având în vedere situația în care suntem. Chiar nu cred că cerem absolutul, cerem doar un bonus mai decent, care să ne favorizeze și pe noi în plină pandemie!”, ne-a relatat un curier.

Curierii Glovo cred că ar trebui să fie plătiți cu 1,8% pe kilometru din valoarea comenzii, având în vedere riscurile pe care și el asumă. 

Li se pare ca nu au așa multe comenzi acum, în zilele astea de criză, și vor să își bată joc de noi să mergem cu comandă aproape gratis”, a mai spus curierul.

Un curier Glovo parcurge pe zi, la Cluj-Napoca, circa 30 de km și apucă să facă circa 10 curse, adică un câștig de minim 5 lei și maxim 10 lei pe cursă. 

--------------------------------

UPDATE

Reprezentanții companiei Glovo spun că acest coeficient de bonusare s-a uniformizat în toate orașele și susțin că nu le sunt afectate deloc câștigurile curierilor.

Câștigul unui curier Glovo este alcătuit dintr-un venit de bază la care se adaugă plata pe km și plata pe minutul de așteptare. Toate acestea se calculează împreună cu un coeficient de bonusare. 

Acest coeficient de bonusare a fost uniformizat în toate orașele din România la aceeași valoare. Fie că ești curier în Timișoara, fie în Iași sau in Brașov, bonusul va fi același. Această uniformizare a dus la o scădere infimă a bonusării.

Așadar, câștigurile curierilor nu sunt deloc afectate. Ei vor continua să obțină 15-16 lei în medie pe comandă sau 20 lei în medie pe oră.”, transmit cei de la Glovo.


Comentarii Facebook