Cozmin Guşă, cel care i-a adus pe ruși la Mechel, dă vina pe ”statul român” pentru că privatizarea a eșuat

 

Cozmin Guşă, fostul secretar general al PSD în epoca Năstase, a declarat că ”statul român” este vinovat pentru dezastrul de la Mechel Câmpia Turzii, combinatul închis de ruși pentru că nu este rentabil.

 

Aş discuta despre Câmpia Turzii. Are o anumită relevanţă pentru ce se întâmplă azi. În timpul guvernării Năstase, Ovidiu Muşătescu a venit să îmi spună că cei de acolo sunt nebuni. Întreb de ce. Mi-a spus că vor să taie combinatul la fier vechi că li s-a părut lor că pot face bani mulţi. Eu am zis că nu se poate, cum să-l taie? Şi am vorbit cu Năstase. Şi atunci a apărut această variantă, in extremis, cu ruşii. Cineva avea să ţină combinatul în viaţă pe un contract de privatizare normal. Probabil că cei de la Mechel nu l-au respectat. Dacă nu l-au respectat, vinovat e statul român. Trebuia să îi oblige să respecte acest contract. Oamenii de acolo sunt disperaţi. Ei înţeleg că nu mai au unde să lucreze. Dacă statul român a fost atât de neglijent de la început până la sfârşit, statul român trebuie să plătească. Revolta lor este tardivă”, a spus Cozmin Guşă, la Realitatea TV.

 

Orice oligrah, că este rus, american sau neamţ, poate face orice, dacă statul român îl lasă, dacă statul român este corupt. Dacă reprezentanţii statului român nu colaborează, acel om nu poate să fie tras la răspundere. La Câmpia Turzii e un eşec al statului român. Statul român nu a urmărit acea privatizare. Reprezentanţii statului român, în ultimii 20 de ani, au fost nişte trădători”, a mai spus politicianul care a trecut prin mai multe partide, după ce a părăsit PSD -ul lui Adrian Năstase.

 

Statul român şi-a bătut joc de toate activele pe care le-a privatizat, de la Petrom - OMV, până la Câmpia Turzii. Investiţiile care trebuiau făcute nu au fost urmărite. Ruşii nu sunt de vină că au scăpat în decor. Statul român trebuia să fie atent ca ruşii să facă acele investiţii de portofoliu. Am impus ca cinci ani de zile să nu dea afară pe nimeni, a fost condiţie în contract. A fost respectată. Condiţiile de rentabilizare nu le-au respectat pentru că statul român nu a fost interesat”, a mai afirmat Guşă.

Comentarii Facebook