Coaliţia de Guvernare, preocupată de prețul cozonacului de Crăciun. Cozonacul scapă de acciza la zahăr


Coaliția vrea să includă cozonacul pe lista produselor cu adaosul comercial plafonat. Acciza majorată la zahăr ar urma să intre în vigoare de anul viitor, la fel cum se întâmplă deja în cazul alimentelor de bază. 

Cozonacul ar putea fi introdus în ordonanţa privind limitarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază, având în vedere că este un produs consumat de români în perioada sărbătorilor de iarnă, a declarat, joi, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, la finalul şedinţei de Guvern.

Acesta a fost întrebat dacă intenţionează să prelungească măsura privind limitarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază şi dacă vor fi introduse şi alte produse alimentare în ordonanţă.

„Ne dorim acest lucru (prelungirea măsurii - n. r.). Vreau să vă spun că produsele care vor intra suplimentar în această ordonanţă le voi discuta, aşa cum au fost discutate şi la aprobarea ordonanţei, cu toţi factorii implicaţi, atât cu procesatorii, cât şi cu retailerii. Nu uităm că se apropie apropie sărbătorile de iarnă şi cred că anumite produse consumate de către români în perioada sărbătorilor ar trebui incluse în această ordonanţă. (...) Vă dau un singur exemplu: cozonacul. Poate fi un produs introdus în această ordonanţă în perioada sărbătorilor de iarnă", a precizat Barbu, potrivit Observator.

Comentarii Facebook