Sambata 4 Februarie

Clujul este „raiul” IT-iștilor din România. Salariile din Cluj sunt mai mari decât cele din capitală


Domeniul IT este cunoscut pentru salariile foarte ofertante. Un angajat din domeniul tehnologie a informațiilor și comunicațiilor din Cluj a câştigat, în medie, peste 7.700 de lei net în anul 2020. În Bucureşti, unde lucrează de patru ori mai mulţi IT-işti decât în Cluj, salariul mediu în IT&C este de 7.000 de lei net.

Salariile angajaţilor din sectorul IT&C din județul Cluj concentrează peste 22.000 de specialişti în acest domeniu, au ajuns la o medie de peste 7.700 de lei net în anul 2020, în creştere cu 9% faţă de perioada similară a anului anterior. 

În Bucureşti, unde lucrează jumătate din forţa de muncă totală din IT&C (aproape 100.000 de persoane), salariul mediu a fost de 7.000 de lei net în 2020, cu 9% mai scăzut decât în Cluj, arată datele centralizate de Ziarul Financiar, pe baza informaţiilor de la Institutul Naţional de Statistică.

3-harta.jpeg

Foto zf.ro

De ce Clujul ia fața Bucureștiului la salariile din domeniul IT&C

„Angajaţii din IT din Cluj sunt mai bine plătiţi din mai multe motive. În primul rând, ţine de disponibilitatea de resurse, pentru că numărul de specialişti IT din Cluj e mai mic decât în Capitală”, explică Andrei Kelemen, CEO al Cluj IT Cluster, organizaţie care reuneşte 74 de companii care au împreună circa 5.500 de angajaţi, pentru Ziarul Financiar.

Potrivit directorului general al Cluj IT Cluster, costul vieții din Cluj este cel mai ridicat din țară, de aceea angajatorii trebuie să ia în calcul și acest aspect. De asemenea, în Cluj a fost o abundenţă de proiecte, ultimii doi ani au fost foarte intenşi pentru industria de IT, toată lumea s-a îndreptat spre digitalizare şi de nevoie, în contextul pandemic

Comentarii Facebook