Marti 14 Iulie

Cîțu: Românii sunt trimiși în șomaj. Analizăm amânarea impozitului pe venit pentru persoane fizice


Guvernul analizează posibilitatea amânării plății impozitului pe venit pentru persoane fizice, pe fondul epidemiei de coronavirusul. Sunt vizate zonele unde sunt probleme, a anunțat ministrul finanțelor, Florin Cîțu, pentru RFI România.

Ne uităm și la măsuri în ceea ce privește impozitul pe venit pentru persoane fizice și astăzi se va definitiva și această măsură, vedem cum va fi ea la final. Sunt mai multe variante. Există varianta să amânăm pentru două luni de zile plata impozitului pe venit pentru persoane fizice, dar pentru anumite sectoare, nu pentru toată lumea, acolo unde sunt probleme. Sunt mai multe variante, discutăm cu oamenii de afaceri și vedem care este cea mai bună variantă în acest moment. Trebuie să ne gândim că nu știm cât va dura această stare și trebuie să dozăm oarecum eforturile, nu vrem să luăm toate măsurile acum și apoi să rămânem fără a avea resurse în perioada următoare”, a spus ministrul, potrivit RFI.

Deja primim informații, oamenii merg deja în șomaj, sunt companii care au scăderi de producție, aici vom avea criterii, scăderea cifrei de afaceri, comenzi etc. Știm foarte bine că de exemplu, în industria HORECA sau în industria evenimentelor, unde deja nu poți să mai ai adunări mai mari de 50 de persoane, este clar că acolo există o problemă și acolo nici nu mai trebuie să îți pui semne de întrebare dacă au fost sau nu afectate de această situație”, a adăugat Florin Cîțu.

Comentarii Facebook