Apartamentele din Cluj s-au ieftinit cel mai putin in ultimii doi ani

Dintre marile orase din tara, in Cluj preturile apartamentelor au scazut cel mai putin fata de anul 2008. La nivel national, scaderea preturilor ajunge chiar si la 50%.

 

Potrivit unei analize facute de site-ul imobiliare.ro, in Cluj a fost inregistrata cea mai mica scadere a preturilor in utlimii doi ani. Aici, un apartament vechi cu doua camere, de 53 de metri patrati, care in martie 2008 se vindea cu 72.000 de euro, acum este scos la vanzare cu peste 56.000 de euro. Scaderea este, potrivit analistilor, de 22% la preturile in euro si de doar 11 procente, la cele in lei.

 

In Bucuresti, scaderea preturilor la apartamentele cu doua camere ajunge la 47% in euro si la 40% in lei. La Brasov, scaderile de preturi in ultimii doi ani sunt de 39% in euro si 30% in lei. In Constanta, scaderea este de 36,5, respectiv 27%, in Iasi de 33, respectiv 23%, iar in Timisoara pretul in euro a scazut cu 35%, iar cel in lei cu 26%.

 

"Desi scaderile in euro sunt spectaculoase, punctual apropiindu-se chiar de 50%, calculate in lei, diferentele se reduc simtitor. Am calculat modul in care a influentat cursul leu-euro pretul apartamentelor din marile orase", sustin realizatorii studiului intr-un comunicat.

Comentarii Facebook