Duminica 28 Aprilie

Cele mai mari pensii speciale din România! 20 de foști magistrați primesc lunar peste 43.000 de lei


Foștii magistrați se află în vârful piramidei atunci când vine vorba de pensii speciale uriașe.

Astfel, printre cei mai bine ,,plătiți” pensionari se numără 8 magistrați care au venituri lunare brute de peste 50.000 de lei fiecare. 

Cea mai mare pensie specială din România se ridică la suma impresionantă de 58.191 de lei brut, lunar. Alți 7 foști angajați ai instanțelor și parchetelor  primesc lunar pensii cuprinse între 56.447 de lei și  50.359 de lei. 

Începând cu a noua pensie, veniturile lunare scad sub 50.000 de lei, de la 49.792 de lei până la 43.539 de lei, suma primită de persoana de pe locul 20, informează Adevărul.ro.

 „Menționăm că plata pensiilor de serviciu se suportă atât din Bugetul asigurărilor sociale de stat (BASS), cât și din Bugetul de stat (BS), astfel: pentru partea din pensie aferentă sistemului contributiv (calculată pe baza punctajului mediu anual) plata se realizează din Bugetul asigurărilor sociale de stat, iar diferența dintre pensia de serviciu (stabilită în conformitate cu legea specială) și pensia aferentă din sistemul public de pensii se realizează din Bugetul de stat”,, arată CNPP pentru sursa citată. 


Comentarii Facebook