Ce salariu are ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu, absolventă de Harvard


Ministrul Ioana Petrescu se pare că nu este cea mai bine plătită angajată a Ministerului de Finanțe, un număr de 269 de angajați având salarii mai mari dect aceasta.

În luna iulie a acestui an, ministrul Ioana Petrescu a avut un salariu mediu net de 5.363 de lei net pe lună, la jumătate faţă de nivelul salarial încasat de un manager public superior I gr. 4 din cadrul Direcţiei de management al resurselor umane din minister (care a avut un venit de 10.498 de lei în luna iulie) sau de către un director general tr. 2 din cadrul Direcţiei de programare bugetară în sectorul economic, care a încasat 10.268 de lei în aceeaşi lună. Deşi în fişierul în format Excel care cuprinde salariile celor 1.314 de angajaţi ai Finanţelor nu se precizează dacă valorile reprezintă venituri salariale brute sau nete, judecând după nivelul salarial al Ioanei Petrescu (echivalent cu veniturile nete ale ministrului justiţiei şi al muncii) rezultă că valorile sunt nete, scrie Ziarul Financiar.

În total, în toate structurile Ministerului de Finanţe lucrează peste 26.000 de salariaţi.

Salariul mediu al unui angajat din cadrul aparatului central de la Finanțe este de aproximati 4.000 lei pe lună, cu 40% mai mare decât al unui angajat din sectorul administraţiei publice şi apărare şi cu 57% peste salariul mediu câştigat la nivelul întregii economii.

Comentarii Facebook