Ce înseamnă MTO? Ponta a privit PIERDUT când l-a întrebat Băsescu

 

Premierul Victor Ponta nu a știut ce înseamnă MTO, un termen de specialitate, folosit de Traian Băsescu în discuția privind reducerea CAS.

 

Traian Băsescu le-a cerut lui Victor Ponta și ministrului Finanţelor, Ioana Petrescu, să explice de unde vor acoperi reducerea CAS, pentru că se creează un deficit de circa 11 miliarde de lei.

 

Victor Ponta: O să lucrăm până în luna noiembrie şi venim în faţa Parlamentului cu proiectul de buget şi ne vom încadra în toate ţintele. 

 

Traian Băsescu: Avem şi MTO-ul (Medium Term (Budgetary) Objective - Obiectiv bugetar pe termen mediu, n.r.)

 

Victor Ponta: Poftiţi?

 

Traian Băsescu: Avem şi MTO-ul care mai înseamnă vreo 6 miliarde. 5, 6 miliarde. 

 

Victor Ponta: O să lucrăm la toate.

 

Traian Băsescu: Daţi şi sursele, că povestea asta cu buna colectare, cu..

 

Victor Ponta: Când avem proiectul legii bugetului votat de Parlament, cu siguranţă va veni la dumneavoastră sau la noul preşedinte la promulgare.

 

MTO (Medium Term Objective - Obiectivul bugetar pe termen mediu, n.r.) reprezintă efortul bugetar pentru eliminarea riscului de depăşire a deficitului bugetar de 3% din PIB, prevăzut în Tratatul de aderare, şi care asigură, pe termen lung, stabilitatea finanţelor publice. MTO-ul României e să ajungă la un deficit structural (venituri versus cheltuielile anuale fixe ale statului: salariile bugetarilor, pensii, alocaţii etc.) de 1% din PIB la sfârşitul anului viitor, explica Economica.net.

Comentarii Facebook