Câți bani primește un profesor care corectează lucrările la Bacalaureat. Cadrele didactice plătite chiar mai bine în acest an decât în alte state europene


Pentru prima dată, profesorii din comisiile de evaluare de la Bacalaureat 2024 şi cei care corectează lucrările scrise vor fi plătiţi onorabil, chiar mai bine decât cadrele didactice din alte state europene, potrivit edupedu.ro.

Un profesor român va primi 25 de lei, adică 5 euro, pentru fiecare lucrare corectată şi aproximativ 60 de lei, respectiv 12 euro, pentru o oră de evaluare la probele orale. 

Astfel, va fi plătit mai bine decât colegii din Franţa, unde un profesor corector este remunerat cu mai puţin de 10 euro pentru fiecare oră de examinare şi tot cu 5 euro pentru fiecare lucrare scrisă. 

În schimb, la simularea examenelor, profesorii români nu au primit niciun ban, deşi au avut de corectat în timpul lor liber, inclusiv târziu în noapte, şi câte 70-80 de lucrări.

Urmează o săptămână de foc pentru elevi şi profesori, având în vedere că începe Evaluarea Naţională şi continuă probele de la Bacalaureat.

Comentarii Facebook