Auchan a cumpărat Real în România

 

 

Grupul Auchan a cumpărat de la METRO GROUP afacerea Real în Europa Centrală şi de Est. 

 

Pe viitor, hipermarketurile Real din Europa Centrală şi de Est vor funcţiona sub marca Auchan, anunță oficialii companiei.

 

În total au fost vândute 91 de hipermarketuri Real în Polonia, Rusia, România şi Ucraina, precum şi 13 galerii comerciale în Rusia şi România. Real a realizat în această zonă o cifră de afaceri de peste 2,6 miliarde de euro fără taxe în 2011, şi are 20 000 de angajaţi.

 

Auchan, la rândul său, numără 98 de hipermarketuri şi peste 65 000 de colaboratori în aceste 4 ţări.

 

Prin această achiziţie a 91 de magazine şi 13 galerii comerciale de mare calitate, Auchan foloseşte oportunitatea de a-şi echilibra prezenţa în Europa Centrală şi de Est, în raport cu celelalte două zone de dezvoltare prioritare care sunt Europa Occidentală şi Asia. Este, în acelaşi timp, ocazia de a ne servi şi mai bine clienţii cu ajutorul echipelor foarte profesioniste, atât de la Real cât şi de la Auchan, în care avem o încredere deplină”, a precizat Vianney Mulliez, preşedintele Consiliului de Administraţie al Grupului Auchan.

 

În Auchan, am găsit cumpărătorul cel mai potrivit pentru preluarea activităţilor Real în Europa Centrală şi de Est: Auchan oferă bune perspective de dezvoltare colaboratorilor şi activităţilor Real Eastern Europe”, a precizat și Olaf Koch, preşedintele Comitetului de Direcţiune Metro AG.

Comentarii Facebook