Aşteptările salariale au crescut la 5.000 de lei net în oraşele mari. CEO eJobs: Cluj, regiune supraîncălzită, foarte greu să mai atragi candidați


Așteptările salariale ale românilor au crescut, potrivit analizelor realizate de eJobs, salariile actuale nu mai sunt atractive pentru români. De asemenea, mulţi oameni nu prea mai vor să lucreze în sectoare stigmatizate, instabile într-o posibilă criză, HoReCa fiind cel mai bun exemplu.

E din ce în ce mai greu. Oricât ai creşte salariul, există o reticenţă de a intra în industria respectivă, cel puţin la început de carieră şi nu numai. Stabilitatea financiară este căutată în acest moment, deoarece majoritatea angajaţilor apelează la împrumuturi pentru a-şi achiziţiona diferite bunuri. Totodată, lipsa de transparenţă a salariilor în ofertele de angajare este un factor important care îi determină pe români să dea înapoi.”, explică Bogdan Badea, CEO companiei de recrutare eJobs, pentru Ziarul Financiar

Transparentizarea salariilor va ajuta anumite industrii să scape de stigmatizarea de care vorbeam înainte(...) Oricum, există această lege la nivel european. Cel târziu, la sfârşit de 2023, transparentizarea salariilor va fi obligatorie. Sfatul meu pentru companii şi în special pentru companiile care ştiu că oferă un salariu competitiv - afişati salariul, nu aveţi nimic de pierdut, aveţi numai de câştigat", afirmă directorul eJobs.

Întrebat de moderatorul interviului, care ar trebui să fie salariul minim pe economie în România, Bogdan Badea a răspuns că în mediul rural acesta ar trebui să ajungă la suma de 3000 de lei, în urbanul mediu 4000 de lei, iar în oraşele mari 5000 de lei, altfel angajatorii nu ar mai putea atrage candidaţi noi în următorii 5 ani.

Sunt regiuni supraîncălzite. Aş numi aici, Bucureşti, Cluj, Timişoara(...) Este foarte greu să mai atragi candidați, pentru că există foarte multe oferte de locuri de muncă, în general, probabil mai bine plătite decât în domeniul tău", menţionează acesta.

Comentarii Facebook