Duminica 28 Aprilie

Află tot ce trebuie să știi despre procesul de alegere al unui telefon


Telefonul a devenit o piesă importantă din viața fiecăruia. Pentru unele persoane este un calculator de buzunar, pentru altele, o cameră foto pe care o poți lua cu ușurință peste tot. Cert este că acest dispozitiv îndeplinește o varietate de funcții pentru fiecare utilizator. Cea de bază este comunicarea, iar apoi,  divertismentul.

Avansul tehnologic face telefoanele să poată fi repartizate în categorii, în funcție de componenta mai performantă. Acest lucru face alegerea unui telefon potrivit puțin mai nișată și mai dificilă. Vrem să te ajutăm cu privire la acest aspect. Citește mai departe pentru a afla care sunt caracteristicile importante și cum să îți alegi telefonul în funcție de ce ai nevoie de la acesta.

Caracteristici importante

Când e vorba de a cumpăra un dispozitiv, trebuie să fii atent, în primul rând, la nevoile tale. În funcție de acest lucru există mai multe categorii de telefoane. Telefoanele pot să pună accent pe:

  • performanță și putere de procesare: dacă vrei un telefon care se descurcă bine cu multitasking-ul și aplicații mai greu de rulat, atenția ta trebuie să se îndrepte spre procesor și memorie RAM.
  • durata bateriei: există modele de telefon care renunță la performanță în detrimentul autonomiei bateriei. Acest tip de dispozitive este potrivit pentru persoanele care utilizează telefonul la aplicații mai puțin solicitante, însă au nevoie de el pe o perioadă mai îndelungată.
  • camera foto: în general, telefoanele care au o cameră foto performantă au și un procesor bun, deoarece aceste două caracteristici sunt eficiente doar împreună.

Un aspect foarte important atunci când achiziționezi orice dispozitiv, nu doar telefoane, este stabilirea unui buget. Tehnologia este scumpă, în special dacă vrei aparate de top. Prin urmare, trebuie să te poți raporta la o sumă de bani, pe care să nu o depășești, pentru a reduce din opțiuni. Urmărește reduceri și promoții pentru a putea profita de un preț bun la modelele tale favorite. De asemenea, nu uita să citești recenziile. 

Fiecare magazin online are o secțiune de recenzii. Acolo vei putea afla mai multe despre impresia lăsată de dispozitiv și de mulțumirea sau nemulțumirea oamenilor despre acesta. De exemplu, unele telefoane pot avea specificații bune pe hârtie, însă să funcționeze deficitar la o scurtă perioadă după achiziționare. Acest lucru poate fi aflat în acea secțiune. Totuși, dacă ești sceptic cu privire la părerile altora, poți oricând să testezi telefonul în magazinele fizice.

În continuare vom vorbi despre câteva telefoane din gama Apple.

1. iPhone 14 Pro Max

Acest model iphone 14 Pro max este cel mai puternic din serie. Are cel mai rapid procesor disponibil din gama Apple, fiind dotat cu un Apple bionic A16. Există și trei camere pe spate, iar rezoluția camerei principale este de 48 MP Wide. Celelalte două camere sunt de 12MP cu opțiuni Ultrawide și Telephoto. Camera frontală rămâne la 12 MP, iar rezoluția video este Full HD 4K și 24 fps. 

Ecranul are o diagonală de 6,7 inch, iar sticla este realizată din tehnologie Ceramic Shield, făcându-l mai rezistent decât alte modele de smartphone. Structura bateriei este Li-Ion, însă bateria are o capacitate mai mare decât alte modele. Telefonul garantează până la 29 de ore de redare video. Dispozitivul este echipat și cu senzori de proximitate și lumină, care activează ecranul atunci când este detectată mișcare și reglează luminozitatea ecranului pentru o utilizare optimă. Telefonul are și o opțiune de recunoaștere facială, pe lângă opțiunile clasice (Wi-Fi, NFC, Bluetooth)

Nou pentru acest model de iPhone este tehnologia Dynamic Island. Această caracteristică se referă la o piesă ovală care apare în partea de sus a ecranului. Aceasta înlocuiește vechea formă din acest spațiu și noutatea este că acum este dinamică. Apple a făcut acest spațiu utilizabil. Poate fi accesat pentru a schimba melodiile, a răspunde la apeluri și a altor funcții mai mici.  

2. Iphone 14

Modelul Iphone 14 clasic are un procesor bionic A15 cu un număr de 6 nuclee, ceea ce îl face foarte rapid și eficient. Este dual SIM, așadar are spațiu pentru o cartelă nano SIM, dar și eSIM. În cele mai recente versiuni, Apple echipează pachetul telefonului doar cu un cablu de încărcare. Încărcătorul trebuie achiziționat separat.

Telefonul folosește tehnologia 5G. De asemenea, are rezistență la apă IP67, ceea ce asigură că telefonul funcționează fără probleme după ce a fost scufundat în apă până la 10 metri adâncime timp de până la 30 de minute. Este rezistent la praf, iar sistemul protejează difuzorul și portul de încărcare de aceste particule. Bateria telefonului are o configurație Li-Ion și garantează până la 21 de ore de redare video. Toate modelele disponibile au următoarele variante de memorie: 128, 256 și 512 GB.  

Achiziționarea unui telefon trebuie făcută în funcție de buget și nevoi. Există un model care să se potrivească fiecărei persoane, doar trebuie să cauți suficient.

Comentarii Facebook