29 noiembrie NU a fost declarată oficial zi liberă! Ziua de luni ar putea fi zi lucrătoare, dacă Guvernul nu aprobă hotărârea

UPDATE 2: 26.11. ora 13.00 

OFICIAL. Luni, 29 noiembrie, este zi LIBERĂ. Bugetarii se vor bucura de minivacanța de 1 Decembrie

Guvernul a aprobat totusi hotararea prin care ziua de 29 noiembrie 2021 este zi libera pentru bugetari, dupa ce a amanat de trei ori votarea proiectului si dupa ce in spatiul public au aparut informatii ba ca este libera, ba nu este. In final, 29 noiembrie este zi libera.

-------------------------------------------------

UPDATE1. 26.11.0ra 8.00

Ulterior, Guvernul a amânat adoptarea hotărârii prin care ziua de 29 noiembrie era declarată zi nelucrătoare. 

Pana la finalul sedintei de aseara, Guvernul s-a razgandit si nu a mai supus aprobarii proiectul de hotarare propus de Ministerul Muncii.

Pentru a treia oară în ultima săptămână, Guvernul a amânat adoptarea hotărârii prin care ziua de luni, 29 noiembrie, ar fi declarată zi nelucrătoare pentru bugetari și implicit pentru elevi. Conform prefectului județului Cluj, Tasnadi Szilard, dacă hotărârea nu se adoptă, luni va fi zi lucrătoare normală pentru angajații din sectorul bugetar și pentru elevi. 

Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă Guvernul se va reuni astăzi pentru adoptarea hotărârii, deși pe programul premierului Ciucă nu este prevăzută nici o ședință de Guvern astăzi.

Asa ca, deocamdata, ziua de 29 noiembrie este lucratoare. Culmea este ca niciun oficial din Guvern nu a iesit public pentru a spune clar cum ramane anul acesta cu aceasta zi: este sau nu lucratoare. Daca proiectul nu va fi aprobat, atunci, 29 noiembrie este zi lucratoare.

---------------------------------

Știre inițială:

Guvernul Ciucă a decis că luni, 29 noiembrie 2021, să fie zi liberă ca să se lege weekend -ul de zilele de 30 și 1 decembrie, zile libere oficial.

29 noiembrie va fi zi liberă pentru elevi, profesori și bugetari.

Potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern, cei care vor beneficia de ziua liberă pe 29 noiembrie sunt:

-personalul instituțiilor și autorităților publice. Pentru recuperarea zilei de muncă stabilită ca zi liberă, instituțiile și autoritățile publice își vor prelungi programul de lucru în așa fel ca până la data de 31 decembrie orele pierdute să fie recuperate.

- nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii. 

- nu se aplică magistraților și celorlalte categorii de personal din cadrul instanțelor judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în ziua de 29 noiembrie 2021 și nici participanților în aceste procese.

În mediul privat totul este lăsat la latitudinea patronilor. Zile libere sunt numai în weekend și în 30 noiembrie, respectiv 1 decembrie. 

Comentarii Facebook