2013, anul investițiilor în cercetare și dezvoltare. Investiții mondiale de peste 150 miliarde de euro

Marile companii din toate domeniile au investit sume enorme în cercetare și dezvoltare în anul 2013, cele mai mari 50 de companii din lume investind peste 150 de miliarde de euro. Liderul detașat este constructorul auto german Volkswagen, cu o investiție de peste 9,5 miliarde de euro.

Pe locul doi în clasamentul companiilor care au investit cel mai mult în R&D (research and development) se clasează coreenii de la Samsung, cu o investiție de peste 8 miliarde de euro.

Topul este continuat de către Microsoft și Intel, pe locurile trei și patru, cu investiții de peste 7,5 miliarde de euro, iar pe locul cinci se clasează constructorul japonez Toyota, cu o investiție de puțin peste 7 miliarde de euro.

La polul opus se clasează americanii de la Apple care, în ciuda faptului că au avut un an plin de lansări, au investit mult mai puțin decât concurența. Aceșia s-au clasat pe locul 46, cu o invetiție de aproximativ 2,5 miliarde de euro, în timp ce Samsung ocupă locul doi în top, iar nokia este pe locul 22.

 

Comentarii Facebook