VIDEO/FOTO - Cine este Victor Dorobanțu, actorul român care joacă rolul lui Thing în serialul „Wednesday”


Serialul „Wednesday”, în care joacă în rolul principal Jenna Ortega, e acum în top pe Netflix, în România. În serial joacă și doi actori români, e vorba de Geroge Burcea, în rolul lui Lurch Addams, majordomul familiei Addams, și Victor Dorobanțu care joacă rolul lui Thing, „Mâna” care e meru alături de Wednesday, personajul principal din serie. 

Victor Dorobanțu a povestit despre experiența pe care a avut-o întruchipându-l pe Thing, la o emisiune din cadrul Pro Tv. „Am înțeles că a fost o căutare destul de mare în mai multe țări pentru rolul ăsta. Când a venit regizorul în România, sunt sigur că a căutat aproape toți magicienii de la noi din țară. Eu, la rândul meu, sunt tot magician. Nu o să mă las niciodată de spectacolele mele de magie. Au căutat un actor care să aibă dexteritatea și personalitatea mâinii. A fost o serie de castinguri în care ni se spunea să trecem prin mai multe emoții cu mâna: arată-mi cum arată mâna ta îndrăgostită!”, a explicat actorul român. 

thing 2.PNG

Victor Dorobanțu, ploieșteanul care iubește magia și actoria. 

Victor Dorobanțu este din Ploiești, iar pasiunile lui sunt actoria și magia. Într-un interviu acordat celor de la urban.ro, Tim Burton, regizorul serialului, a dezvăluit cum l-a ales pe român în rolul lui Thing. „Victor a fost distribuit ca actor, nu e doar o mână pentru mine. El e personaj complet. Am făcut audiții ca pentru oricare actor din poveste, i-am pus pe toți să vorbească prin mâinile lor. Iar el are o structură, o expresivitate și o emoție a mâinii, o tipologie pe care o simți când o vezi chiar dacă nu o descrii în detaliu în cuvinte. E foarte expresiv, are o foarte bună mobilitate și coordonare a mâinii și a înțeles foarte bine ce înseamnă să faci actorie prin mâna ta. A fost minunat că l-am găsit exact așa cum îmi imaginam că trebuie să fie The Thing și că era acolo lângă noi, în România”, a spus cunoscutul regizor. 

thing bun.PNG

Tim Burton este un regizor extrem de cunoscut și apreciat și a mai filmat producţii precum Beetlejuice, Batman (cu Michael Keaton), Edward Mâini-de-Foarfecă, Batman Returns, The nighmare before Christmas, Mars Attacks, Planeta maimuţelor, Charlie şi fabrica de ciocolată (Johnny Depp), Dumbo şi multe altele.

thing 3.PNG

Actorul român, apreciat și lăudat de fanii din întreaga lume

Performanța lui actoricească, alături de o distribuție remarcabilă, incluzându-i pe Jenna Ortega, Catherine Zeta Jones, Luis Guzmán, Christina Ricci sau Gwendoline Christie, a generat un neașteptat val de laude și aprecieri în comunitatea cinefililor din lumea largă. Spre exemplu, pagina de Facebook NETFLIX Memes, sub titlul „Give a big hand to Victor Dorobantu, the incredible actor who plays Thing on Wednesday!” („Aplauze pentru Victor Dorobanțu, incredibilul actor care îl joacă pe Thing în serialul Wednesday!”) postează o imagine sugestivă din film, imagine ce a primit, în doar 24 de ore, nu mai puțin de 461.000 de like-uri și 43.000 de comentarii apreciative.

thing ultim.PNG

Uimit de acest val de admiratie, Victor Dorobantu răspunde chiar el: „Vă mulțumesc pentru susținere! Cuvintele voastre îmi schimbă viața! Vă iubesc… și Thing vă iubește și el!”, comentariu ce a strâns, la rândul lui, peste 4000 de like-uri din întreaga lume.


Comentarii Facebook