Vezi de ce albesc femeile tinere!


Femeile incep sa se confrunte cu firele albe inca dinainte de a implini 30 de ani si acest lucru i-a facut pe specialisti sa caute explicatiile. Acestia dau vina pe mostenirea genetica.

Pana acum 20 de ani, fire albe apareau abia dupa 35 de ani sau chiar spre 45, dar in ziua de azi firele albe apar si la 25 de ani. Femeile dau vina pe stres si alimentatia nesanatoasa.

Explicatia stiintifica este ca o data ce inaintezi in varsta, melanocitele, celule care produc pigmentul pielii si al parului, incep sa moara, scrie unica.ro.

Astfel, firele de par apar inainte de vreme, dar specialistii sustin ca este vorba numai despre mostenirea genetica. Dermatologii precizeaza ca stilul de viata nu influenteaza aparitia firelor albe.

Cu toate acestea, in randul femeile femilor s-a inradacinat ideea ca stresul accentueaza albirea parului. Unii specialisti le dau dreptate, mai ales ca sunt unele studii facute pe animale care arata ca parul albeste in lipsa vitaminelor din grupul B si cum stresul consuma o cantitate mare din aceste vitamine o legatura poate fi creata.

In plus, asimilarea unor doze mari de vitamina B ar putea declansa recolorarea firelor albe.

Cercetatorii japonezi au aratat ca stresul oxidativ, cauzat de fumat, raze UV, poluare, afecteaza radacina firului de par si ar putea duce la moartea melanocitelor.

Putine femei accepta situatia si prefera sa ramana cu parul alb. Doua exemple graitoare sunt starurile de la Hollywood, precum Helen Mirren si Jamie Lee Curtis care isi poarta natural podoaba capilara.

 

Comentarii Facebook