Veste buna de la cercetatorii spanioli: BEREA NU INGRASA

Consumul moderat de bere, cu si fara alcool, nu provoaca o crestere in greutate. Aceasta este concluzia unui studiu facut de cercetatorii spanioli din Consiliului Superior de Cercetari Stiintifice din Madrid.

 

Studiul a fost realizat timp de 10 saptamani pe un grup de voluntari cu varste cuprinse intre 20 si 42 de ani. In timpul primei saptamani, toti subiectii s-au abtinut de la orice consum de bauturi cu alcool. In urmatoarele patru saptamani si in mod aleatoriu, in functie de grupul in care au fost desemnati, au introdus in dieta obisnuita berea cu sau fara alcool, in cantitatea corespunzătoare unui consum moderat de alcool, si anume doua pahare de bere pentru barbati si unul pentru femei.

 

Cercetatorii au analizat modificarea greutatii, procentul de grasime corporala si indicele de masa corporala ajungand la concluzia ca nu se produc modificari ale acestora. "Masuratorile antropometrice au stabilit ca un consum moderat de bere, cu sau fara alcool, nu modifica circumferinta bratului, taliei si soldului; nu s-au inregistrat modificari semnificative in pliurile cutanate", a declarat dr. Ascensión Marcos, cercetator, director al Grupului de Imunonutritie al Departamentului de Metabolism si Nutritie din cadrul Consiliului Superior de Cercetari Stiintifice.

 

Aceasta a prezentat astazi rezultatele acestui studiu medicilor romani, la Conferinta Nationala de Medicina Familiei de la Ploiesti, se arata intr-un comunicat de presa al Asociatiei "Berarii Romaniei".

Comentarii Facebook