Valsuri vieneze la Cluj cântate de Strauss Festival Orchestra Vienna: ”Frumoasa Dunare Albastra” VIDEO

 

Atmosferă încântătoare sâmbătă seara, la Casa de Cultură a Studenților, la concertul susținut de Strauss Festival Orchestra Vienna.

 

Dirijorul Willy Büchler și-a demonstrat încă o dată măiestria. Plin de căldură, pasiune și amuzament, maestrul a condus ca la Viena orchestra la spectacolul ”Vienna Classic Christmas”, de la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca. 

 

Pe scena au urcat și două mari voci ale muzicii de operă românești: soprana Leontina Văduva și tenorul Robert Nagy, ambii aplaudați la scenă deschisă.

 

Unul dintre cele mai apreciate momente ale serii a fost cel al celebrului vals ”Frumoasa Dunare Albastră”, de Johann Strauss. 

 

Programul Orchestrei a fost asemănător cu cel de la Concertul de Anul Nou de la Viena, nelipsind celebrele valsuri și polci ale dinastiei Strauss și ale altor compozitori vienezi. Pe 1 ianuarie, ca în fiecare an, Orchestra va concerta de Anul Nou în Wiener Konzerthaus sub bagheta maestrului Willy Büchler, care va conduce Orchestra și în turneul din România. 

 

Maestrul Willy Büchler este unul dintre cei mai de seamă reprezentanți ai muzicii vieneze. De peste 20 de ani, maestrul Willy Büchler conduce ca dirijor invitat Strauss Festival Orchestra Vienna, bucurându-se de un succes colosal pe scene de pe întregul mapamond.

Comentarii Facebook