Miercuri 24 Aprilie

Unul dintre cei mai cunoscuți muzicieni din istorie a refuzat să-și reunească trupa pentru 800 milioane de dolari


Celebrul solist al formației led Zeppelin, Robert Plant, a refuzat să se reunească cu trupa, în ciuda unei oferte de 800 milioane de dolari primite din partea miliardarului Richard Branson.

Muzicianul britanic a rămas inflexibil în decizia sa de a nu reuni niciodată fosta lui trupă şi s-a angajat într-un veritabil război al declaraţiilor cu chitaristul Jimmy Page, care durează de mulţi ani, în legătură cu posibilitatea de a cânta din nou împreună alături de acesta, scrie contactmusic.com, citat de Mediafax.

Potrivit publicaţiei britanice Sunday Mirror, miliardarul Richard Branson, un fan înfocat al trupei Led Zeppelin, a încercat să îi "ademenească" cu 800 de milioane de dolari pe membrii formaţiei, încercând să îi determine să cânte din nou împreună şi să susţină un turneu de revenire care să includă 35 de show-uri. Robert Plant a refuzat oferta, după ce aceasta fusese deja acceptată de Jimmy Page, John Paul Jones şi Jason Bonham - fiul fostului toboşar al formaţiei, John Bonham.

"Jimmy, John şi Jason au semnat imediat. Nu a fost deloc un lucru dificil pentru ei, însă Robert a cerut un interval de gândire de 48 de ore. Atunci când a spus «nu» şi a rupt contractul care îi fusese dat, toată lumea a fost şocată. Nu poate exista un turneu Lez Zeppelin fără el", a declarat o sursă.

"Richard Branson a încercat să deblocheze situaţia. Dar, nici măcar banii lui nu au fost suficienţi pentru a-l convinge pe Robert Plant să semneze acel contract. E foarte supărat", a adăugat aceeaşi sursă.

Formația Led Zeppelin, înființată în 1966, este a doua cea mai bine vândută trupă din istorie, după Beatles, reușind să vândă peste 300 milioane de albume în întreaga loc carieră.

Grupul s-a despărțit în anul 1980, după moartea tobpșarului John Bonham.

Printre cele mai cunoscute piese ale artiștilor se numără "Stairway to Heaven", "Whole Lotta Love", ”Black Dog”, "Kashmir" sau ”Since I've Been Loving You”.

Comentarii Facebook