Turneul "Great Russian Ballets" in Romania incepe in 1 mai la Cluj-Napoca


Turneul de balet din Romania prezentat de "Great Russian Ballets" face parte din turneul mondial 2012 si va avea loc la Cluj-Napoca in data de 1 mai.

Giselle este una dintre cele mai cunoscute capodopere romantice, prezentata in doua acte pe muzica lui Adolphe Adam si sub coregrafia lui Marius Petipa creata in 1884. Giselle, in versiunea sa actuala, a fost prezentata pentru prima data de catre Baletul Rus (Ballets Russes) in 1910 la Palatul Garnier.

Rolul lui Giselle este unul dintre cele mai cautate in balet, cerand atat perfectiune tehnica cat si gratie si sensibilitate.

In primul act, Giselle transmite inocenta si dragostea unei fete de la tara si deceptia tradarii in dragoste.

In al doilea act, Giselle pare din alta lume, fiind indragostita.

Roulul lui Giselle este interpretat de catre Tatiana Bolotova, solista a Baletului de stat rus din Moscova sub conducerea lui Veceslav Gordeev. Frumusetea si abilitatile sale fizice exceptionale au ajutat-o sa ajunga la cel mai  inalt nivel de profesionalism in dans. In afara rolului de Giselle, ea a interpretat un alt rol extrem de dificil, cel al lui Odette-Odile din Lacul Lebedelor. A interpretat de asemenea roluri principale in: Spargatorul de nuci (Maria), Frumoasa adormita (printesa Aurora), Don Quijote (Kitri) si multe altele.


Prim-solistul operei Giselle, va fi castigatorul premiului Petipa, Dimitry Kotermin.

 

Anca Baciu

Comentarii Facebook