Trofeul Transilvania, acordat la TIFF, devine tot mai pretios. Valoarea lui creste de la 10.000 la 15.000 de euro

Organizatorii Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) anunta ca valoarea trofeului Transilvania va creste la editia aniversara de anul acesta.

 

"In 2011, valoarea mult ravnitului Trofeu Transilvania, oferit celui mai bun film din Competitia TIFF, creste de la 10.000 euro la 15.000 euro, el fiind oferit de Institutul Cultural Roman", sustin organizatorii TIFF intr-un comunicat.

 

Ei anunta ca editia a zecea, desfasurata intre 3 si 12 iunie, la Cluj, reuneste 184 de lung metraje, 5 mediu metraje si 31 de scurt metraje, din 45 de tari.

 

"La TIFF 2011, publicul are parte de noi suprize in materie de sectiuni. 12 titluri sunt incluse in Wasted Youth (o categorie de filme ale caror teme si subiecte vizeaza varsta adolscentei), Pierre Etaix si Lucian Pintilie sunt protagonistii noii sectiuni 100% - o retrospectiva integrala a filmelor semnate de cei doi mari cineasti, iar cinci dintre regizorii premiati in cadrul Competitiei TIFF de pana acum revin la Cluj cu noile lor pelicule, in cadrul sectiunii Back to TIFF", anunta organizatorii.

 

Dintre invitatii de renume invitati la editia din acest an, organizatorii ii amintesc pe producatorul francez de origine romana, Marin Karmitz, si pe directorul de imagine Oleg Mutu, care vor fi omagiati prin oferirea unui Premiu special, dedicat editiei cu numarul 10 a festivalului.

 

Vezi si...

TIFF Cluj: Trofeul Transilvania, in valoare de 15.000 de euro, castigat de filmul "Fara cale de intors", in regia lui Miguel Cohan VIDEO si FOTO

Comentarii Facebook