Miercuri 24 Aprilie

TOP 9 cele mai ciudate superstiții din România. De ce trebuie să scuipi în sân după ce te sperii


TOP 9 cele mai ciudate superstiții din România. Încă din cele mai vechi timpuri, superstițiile au reprezentat un punct de referință pentru oameni. Deși multe persoane susțin că nu cred cu adevărat în ele, totuși se gândesc de două ori înainte de a face anumite gesturi. Oricât de stranii ar părea, oamenii consideră că există un strop de adevăr în ele. În acest material vă vom prezenta un top al celor mai ciudate superstiții din România.

TOP 9 cele mai ciudate superstiții din România

Se spune că, în urmă cu mulți ani, strămoșii noștri voiau să găsească explicații pentru anumite situații și circumstanțe din viața lor. Astfel, au apărut superstițiile. Aceste idei s-au transmis de la o generație la alta și au fost adaptate pe măsură ce timpul a evoluat. De exemplu, sarea aruncată peste umăr ar putea avea legătură cu momentul în care Iuda a împrăștiat sare pe masă la Cina cea de Taină. Iată un top nouă al celor mai ciudate superstiții din țara noastră.

TOP 9 cele mai ciudate superstiții din România. Marți sau Vineri 13

Această zi este cunoscută de toată lumea ca fiind una cu ghinion. Se pare că totul a plecat de la un eveniment care a avut loc pe data de 13 octombrie 1307. În acea zi, regele Filip al IV-lea al Franței a ordonat ca sute de cavaleri templieri sa fie aruncați în temnițe, printre aceștia numărându-se și Marele Maestru Jacques DeMolay. Acesta a îndurat șapte de ani de tortură, iar apoi a fost ars pe rug. Înainte de a muri, DeMolay i-a blestemat pe rege si pe papa Clement al V-lea să moară în același an. Lucru care s-a și întâmplat. De atunci se spune că ziua de vineri 13 este cu ghinion.

TOP 9 cele mai ciudate superstiții din România. Oglinda Spartă

Se spune că viața fiecărei persoane se reînnoiește din șapte în șapte ani. Astfel, trebuia să se aștepte timp de șapte ani pentru o nouă reînnoire a vieții.

TOP 9 cele mai ciudate superstiții din România. Mătura veche

Se spune că mătura veche a adunat energiile negative din casa veche și dacă o duci în casa nouă aduci și acele energii. De asemenea, matura simbolizeaza  curățenia și ordinea, iar dacă o aduci în casa nouă aduci dezordine și mizerie.

TOP 9 cele mai ciudate superstiții din România. Nu este bine să te întorci din drum

O altă superstiție cunoscută și ciudată este aceea că nu este voie să te întorci din drum, chiar dacă ți-ai amintit pe drum că ai uita ceva acasă. Se spune că nu-ți va merge bine și vei avea o zi plină de nereușite.

TOP 9 cele mai ciudate superstiții din România. Nu primi cadou de casă nouă cuțite

Se spune că cuțitele aduc ghinion și ceartă între membrii familiei respective. Este indicat să eviți să primești un astfel de cadou, mai ales dacă ești proaspăt mutat la casă nouă.

TOP 9 cele mai ciudate superstiții din România. Cântatul bufniței

Bufnița este și ea prezentă în numeroase superstiții. Una dintre acestea spune că dacă această pasăre se aude cântând pe lângă o casă, mai multe nopți la rând, în acea locuință va muri curând cineva.

TOP 9 cele mai ciudate superstiții din România. Ora exactă

O altă superstiție extrem de populară la români este legată de ora exactă. Se crede că cineva te iubește atunci când te uiți la ceas și se întâmplă des ca ceasul să arate o oră fixă.

TOP 9 cele mai ciudate superstiții din România. Trifoiul cu patru foi

Se spune că persoana care găsește un trifoi cu patru foi va avea parte de noroc în perioada următoare.

TOP 9 cele mai ciudate superstiții din România. Scuipatul în sân

O altă superstiție spune că e bine să-ți scuipi în sân, dacă se vorbește de o boală. Acest lucru se face ca să nu se lipească boala de tine.


Comentarii Facebook