Miercuri 24 Aprilie

TIFF CLUJ: Actrita americana Melissa Leo vine duminica la Cinema Victoria


Melissa Leo, actrita premiata in 2011 cu Oscar si cu Globul de Aur pentru rolul secundar din The Fighter, vine la TIFF 2012.

Vedeta americana se va intalni cu publicul din Cluj duminica seara, la 20.00, la Cinema Victoria, cand va introduce unul dintre scurtmetrajele recente in care a jucat, The Sea Is All I Know, proiectat inaintea filmului David (r. Joel Fendelman).

Luni, 4 iunie, de la ora 10.30, Melissa Leo va sustine si un masterclass despre actorie in cadrul Transilvania Talent Lab, la Napoca 15. Masterclass-ul este deschis publicului si presei.

The Sea is All I Know, in regia lui Jordan Bayne, este drama unui cuplu divortat nevoit sa-si priveasca fiica pe patul de moarte, in camera ei cu vedere la mare. Peter Gerety si Kelly Hutchinson ii sunt parteneri in acest scurtmetraj de 30 de minute aflat pe lista scurta la Oscar 2012.

Melissa Leo se afla in Romania pentru filmarile la The Necessary Death of Charlie Countryman (r. Fredrik Bond), o drama romantica pulp cu Shia LaBeouf, Evan Rachel Wood, Mads Mikkelsen si Til Schweiger in distributie. Pelicula se filmeaza in Bucuresti, la studiourile MediaPro.

Dupa Frozen River (2008), filmul multi-premiat care i-a adus si o nominalizare la Oscar, Melissa Leo (51 de ani) este foarte solicitata in industria filmului. Ea a avut circa 100 de roluri in filme si seriale de televiziune. Si-a inceput carira in anii '80 cu roluri in serii TV care i-au adus, in scurt timp, popularitate si cateva premii Emmy - printre ele, All My Children, The Young Riders, Homicide: Life on the Street si Law & Order.

Celebritatea a venit insa odata cu partitura din 21 de grame (2003), filmul lui Alejandro Gonzalez Inarritu, apoi cu cea din Frozen River (2008), drama unei femei care transporta ilegal imigranti la granita Canadei cu Statele Unite. Capacitatea ei de a construi roluri complexe, de substanta, a fost reconfirmata in The Figther (r. David O. Russell), in care Leo are rolul mamei a doi boxeri profesionisti. Un Oscar, un Glob de Aur si trofeul Screen Actors Guild i-au rasplatit performanta.

Recent, Melissa Leo a aparut in serialul HBO Treme si in mini-seria HBO Mildred Pierce - alaturi de Kate Winslet, Evan Rachel Wood si Guy Pearce - care va avea parte de o proiectie-maraton la TIFF joi, 7 iunie, de la 10.00, la Cinema Arta. Pentru rolul ei, actrita a primit o nominalizare la Premiile Emmy.

Comentarii Facebook