TIFF 2014: Ce CONCERTE vor fi la festival

 

Organizatorii Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) le propun cinefililor și o serie de concerte.

 

Săptămâna începe în forță cu un concert inspirat de melodiile Mariei Tănase, „Maria T”, al Bălănescu Quartet, luni, 2 iunie, de la 20.30, la Casa de Cultură a Studenților (CCS). 

 

Alexander Bălănescu, considerat unul dintre cei mai talentați violoniști contemporani, poate fi văzut și ascultat și marți, 3 iunie, de la 22.00, la Casa TIFF. Tot luni, de la 21.30, o trupă nouă, promițătoare, Fine It’s Pink, cântă la Casa TIFF. Turbo-polka-ska e combinația explozivă pe care o propune trupa austriacă Russkaja. 

 

Marți, 3 iunie, de la 21.00, la CCS, va acompania live capodopera lui Sergei Eisenstein, Crucișătorul Potiomkin (1925). Un al doilea concert e programat la Casa TIFF pe 4 iunie, de la 21.00. 

 

Britanicii de la Teeth of the Sea vin cu „The Last Man”, o reinterpretare originală a capodoperei lui George Orwell, „1984” pe 4 iunie, de la 22.00, la CCS. 

Biserica Evanghelică-Luterană din Cluj va fi gazda unui eveniment unic pe 4 și 5 iunie, de la 21.00: Jan Esra Kuhl, unul dintre cei mai promițători tineri organiști și compozitori germani, va acompania live la orga bisericii filmul mut Faust (1926).

Comentarii Facebook