TIFF 2011: Vezi ce filme vor rula in acest an la Festivalul de Film de la Cluj


TIFF 2011 va avea loc in perioada 3-12 iunie la Cluj-Napoca si anunta de pe acum filme de senzatie. Intre acestea este si o pelicula premiata la Oscar si Globurile de Aur.

Directorul artistic TIFF, Mihai Chirilov, a dezvaluit cateva titluri hit prezente in sectiunea Supernova si a precizat ca cinefilii vor avea surprize in acest an.

Probabil cel mai cautat film va fi "In a Better World", regizat de Susanne Bier, si premiat la Oscar si Globurile de Aur la categoria "Cel mai bun film strain".

"Beyond", debutul regizoral al celebrei actrite de origine suedeza Pernilla August, este un alt film recomandat de Mihai Chirilov.

Cinefilii o vor putea vedea si pe Nicole Kidman in productia "Rabbit Hole" (R. John Cameron Mitchell), o drama ce spune povestea unui cuplu care incearca sa-si revina dupa moartea tragica a fiului lor.

Regizorul Matias Bize revine la TIFF cu al patrulea lungmetraj din cariera: "La vida de los peces", distins cu trofeul categoriei "Cel mai bun film latino american" la Premiile Goya din 2011.

"Poetry" este un alt film ce va putea fi savurat la cea de-a zecea editie a festivalului. Productia este regizata de LEE Chang-dong, castigator al Premiului pentru cel mai bun scenariu la Cannes in 2010 si autor al hit-ului Oasis, prezentat la TIFF in 2004.

Cinefilii vor putea viziona si filmul "Balada trista de trompeta", regizat de spaniolul Alex de la Iglesia, care a fost premiat cu Leul de argint pentru cea mai buna regie si Premiul pentru scenariu la Festivalul de la Venetia, precum si doua premii Goya.

La TIFF 2011 va putea fi vazut si ultimul film in care joaca Kristina Cepraga, in regia lui Gianni di Gregorio, "Gianni e le donne", o comedie savuroasa prezentata in acest an in sectiunea Berlinale Special din cadrul Festivalului de Film de la Berlin.

Filmele vor rula la Cinema Florin Piersic, cinematografele Arta si Victoria, dar si in Piata Unirii. In plus, din acest an  TIFF va ajunge si in cartierele din oras "prin crearea unui spatiu de proiectie in afara zonei centrale a orasului", a precizat Chirilov.
 
Festivalul International de Film Transilvania va avea loc in perioada 3-12 iunie, la Cluj-Napoca si intre 15-19 iunie, la Sibiu.

Comentarii Facebook