Miercuri 17 Aprilie

TIFF 2011: Trofeul Transilvania, in valoare de 15.000 de euro, castigat de filmul "Fara cale de intors", in regia lui Miguel Cohan VIDEO si FOTO

 

Trofeul a fost inmanat castigatorilor TIFF 2011 de Jacqueline Bisset.

 

Trofeul Transilvania in valoare de 15.000 de euro a fost asigurat de Institutul Cultural Roman. "Multumesc TIFF-ului ca ne permite sa invitam straini aici si sa aducem nu numai Romania in lume, ci si lumea in Romania", a declarat Corina Suteu, directorul Institutului Cultural Roman din New York.

 

"Va multumesc. Multumesc ca am primit acest premiu de la Jacqueline Bisset", a spus coplesit de emotii regizorul filmului, Miguel Cohan.

 

Filmul Sin Retorno, o coproductie Argentina-Spania, este regizat de Miguel Cohan si ii are in rolurile principale pe Leonardo Sbaraglia, Martin Slipak si Barbara Goenaga.

 

Fara cale de intors a mai obtinut premiul pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor si premiul Fipresci la Festivalul de la Valladolid 2010.

 

Un baiat este ucis intr-un accident de masina, iar faptasul fuge de la locul accidentului. Soferul n-a lasat nicio urma, dar tatal victimei, ajutat de mass-media, nu gaseste liniste pana cand nu-l descopera si-l aduce in fa?a justitiei. O serie de evenimente nefericite si un sistem juridic contaminat de influenta opiniei publice vor duce la condamnarea unui om nevinovat. Prinsi intr-o plasa tesuta de soarta si de decizii disperate, acesti oameni vor fi pusi in fata vinei, a responsabilitatii si-a unei nevoi acute de izbavire, intr-o spirala din care nu exista intoarcere, spun organizatorii TIFF despre filmul castigator.

 

In competitia celei de-a zecea editii a TIFF au fost inscrise 12 filme: O viata insemnata-regia Federico Veiroj, Potopul-Guy Nattiv, Imperialistii n-au murit!-Zeina Durra, O sambata obisnuita-Alexander Mindadze, Aleea Regelui-Valdis Oskarsdottir, Fara cale de-ntors-Miguel Cohan, Oxigen-Hans Van Nuffel, Principii de viata-Constantin Popescu, Maimute-Lisa Aschan, Tacerea-Baran bo Odar, Proiectul fara titlu al lui Khartik Krishnan-Srinivas Sunderrajan, Vulcanul-Runar Runarsson.

 

Vezi si

TIFF Cluj: Premiul pentru cea mai buna regie: Runar Runarsson si Constantin Popescu

TIFF Cluj: George Motoi a primit premiul intreaga activitate

TIFF Cluj: Jaqueline Bisset a primit premiul pentru contributia adusa cinematografiei mondiale

TIFF Cluj: Lucian Pintilie a primit premiul pentru excelenta

Comentarii Facebook