TIFF 2011: Proiectii in aer liber la Manastur Open Air. VEZI ce filme vor rula


Clujenii care locuiesc in cartierul Manastur vor fi rasfatati in acest an de Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) cu proiectii in aer liberm, in fiecare seara, in spatele complexului Nora.

"Publicul vizat este reprezentat in acest an de locuitorii Cartierului Manastur. Ei vor avea ocazia ca in fiecare seara a festivalului, de la ora 22:00, sa urmareasca proiectii in aer liber desfasurate in zona terenurilor de sport de la Complexul Nora. La proiectiile de la Manastur Open Air accesul publicului este gratuit", precizeaza reprezentantii TIFF pe site -ul oficial.

Intre filmele care vor putea fi vazute la proiectiile Open Air din cartierul Manastur se numara pelicule precum "Drumul de intoarcere / The Way Back" de Peter Weir, care spune povestea a sapte curajosi prizonieri de nationalitati diferite care descopera adevaratul sens al prieteniei si il are in rol principal pe Dragos Bucur, "Regele de pe Insula Diavolului", o productie norvegiana, "Muntele rosu", distins cu Trofeul Inima orasului Sarajevo, "Nokas", un film despre cel mai mare jaf de banca din istoria Norvegiei, "Dosarul K.", "Misiunea londoneza" si "Seniorii".

De asemenea, nu trebuie ratat nici filmul "Czukor Show", o comedie foarte buna cu un barbat de la tara care este invitat intr-un show de televiziune la cererea surorii sale. Ies la lumina si doua tragedii: un triunghi amoros, dar si mai marea drama a exploatarii problemelor personale de catre media.

Tot la Manastur Open Air va rula filmul "Morgen", care a cucerit juriile si spectatorii Festivalurilor de Film de la Locarno si Salonic, si "127 de ore" regizat de Danny Boyle, autorul unor filme de succes precum Trainspotting, Sunshine si Slumdog Millionaire. Ultimul film prezinta povestea adevarata a unui alpinist care a trebuit sa isi  nu trebuie ratat la Manastur Open Air. Filmul spune povestea adevarata de supravietuire a alpinistului Aron Ralston, cel care a nevoit sa-si taie bratul in timpul unei escaladari, pentru a se elibera dintre doua stanci.

 

Vezi si...

TIFF 2011: Regizorul spaniol Fernando Leon de Aranoa vine la Cluj

 

Comentarii Facebook