Teatrul Puck Cluj face furori în Ucraina cu spectacolul ”Punguța cu doi bani” - FOTO


Peste 400 de copii și părinți de etnie română din Costiceni (raionul Noua Suliță din Cernăuți, Ucraina) și-au început săptămâna urmărind spectacolul ”Punguța cu doi bani”, după Ion Creangă, în regia lui Decebal Marin, prezentat de artiștii Teatrului de Păpuși ”Puck” din Cluj-Napoca.

Echipa de la Cluj a fost primită cu mare bucurie de locuitorii satului Costiceni, situat pe malul râului Prut, în raionul Noua Suliță, regiunea Cernăuți din Ucraina.

Spectacolul a fost prezentat luni, 6 mai, la Căminul Cultural din Costiceni, în fața unui public entuziast, alcătuit din peste 400 de copii și părinți. Reprezentația a avut parte de ropote de aplauze și multă emoție din partea spectatorilor.

Acțiunea face parte din proiectul ”Caravana teatrului românesc pentru copiii din nordul Bucovinei”, inițiat de Institutul Cultural Român (ICR), prin Direcția Generală Programe prin Reprezentanțe și în Comunitățile Istorice, în parteneriat cu Asociația Cadrelor Didactice de Etnie Română din Ucraina – Filiala Cernăuți.

Totodată, clujenii au primit Diploma de onoare din partea Liliei Govornean, președinta Asociației Cadrelor Didactice de Etnie Română din Ucraina. Aceasta i-a fost acordată directorului Emanuel Petran și grupului de actori ai Teatrului „Puck”pentru „profesionalism, pentru promovarea valorilor morale și spirituale ale neamului și pentru prezentarea spectacolului „Punguța cu doi bani” copiilor din regiunea Cernăuți (Ucraina)”.

Turneul continuă astăzi cu un spectacol în Hreațca (raionul Herța), iar în următoarele zile în Ropcea (raionul Storojineț), și Stroiești (raionul Noua Suliță) din Cernăuți, Ucraina.

Spectacolul „Punguța cu doi bani” este o poveste plină de înțelesuri ascunse, de simboluri și semnificații profunde, iar premiera a avut loc la Cluj-Napoca în 2006.

Distribuția este formată din Ramona Atănăsoaie, Andra Ștefan, Angelica Pamfilie, Ion Iurcu, Călin Mureșan, Ionuț Constantinescu, Iulian Lungu, Robert Gutunoiu și Adina Ungur. Scenografia este semnată de Sandu Marian, iar ilustrația muzicală de Traian Păcurar.

WhatsApp Image 2019-05-06 at 22.17.23.jpeg

Comentarii Facebook