Silviu Purcarete isi prezinta la Cluj filmul "Undeva la Palilula" FOTO


"Undeva la Palilula", mult asteptatul film in regia lui Silviu Purcarete, va fi prezentat publicului clujean luni, 23 aprilie, intr-o proiectie de gala la Teatrul maghiar de stat, in prezenta regizorului si a altor membri ai echipei.

Filmul va rula in cinematografe incepand de vineri, 20 aprilie.

Pelicula reprezinta debutul cinematografic al cunoscutului regizor de teatru, fiind un proiect grandios care reuneste importante nume din lumea teatrului si filmului romanesc. Decorurile sunt semnate de Helmut Sturmer si Dragos Buhagiar, costumele de Lia Mantoc iar muzica de Vasile sirli. Directorul de imagine al filmului este Adrian Silisteanu, colaborator constant al regizorului Adrian Sitaru. Filmul este produs de Tudor Giurgiu, Oana Giurgiu fiind producator executiv.

Din distributia filmului fac parte actori romani de renume precum Áron Dimény (actor al Teatrului maghair de stat din Cluj-Napoca), George Mihaita, Constantin Chiriac, Razvan Vasilescu, Sorin Leoveanu, Ofelia Popii. Horatiu Malaele, Marius Manole intregesc o distributie care numara peste 50 de actori.

Undeva la Palilula spune povestea lui Serafim, un tanar doctor care primeste repartitie pe termen scurt la spitalul din Palilula, urmare a decesului precedentului medic pediatru, nea Pantelica. Serafim se adapteaza treptat lumii din oras si ajunge, intr-un final, fara voia sa, sa-i apartina.

Palilula este un orasel pierdut undeva pe harta tarii. Acolo, nu se stie prea bine daca oamenii mint, viseaza sau traiesc cu adevarat. in spital, bolnavii sunt perfect sanatosi, iar una dintre distractiile lor preferate este sa asiste la disectiile de la morga. Restul populatiei e imbecila si fermecatoare, izolata pentru eternitate in betie, petreceri si orgii. Schimbarile de regimuri politice, mortile, incendiile si inundatiile, nici una dintre aceste modificari majore, zguduitoare, ale lumii exterioare nu ii perturba. Alternativ agitati si puturosi, fericiti si melancolici, sunt mereu acolo, impreuna, in centrul lumii, pe terasa cu oleandri, la spital si la hotelul Boema.

Silviu Purcarete este unul dintre cei mai apreciati regizori de teatru din Romania si Europa. Are o experienta de peste 30 de ani in domeniu si a realizat spectacole memorabile in special la Teatrul National din Craiova si la cel din Sibiu. Este membru cu titlu personal al Uniunii Teatrelor din Europa, detinator al Golden Globe Peter Brook Prize pentru cea mai buna regie teatrala in 1995 si Premiul pentru excelenta artistica al Fundatiei Hamada (Festivalul International de la Edinburgh 1991). Spectacolul Faust realizat la Teatrul National Radu Stanca Sibiu a fost unul din capetele de afis ale Festivalului de la Edinburgh 2009, cel mai mare eveniment de gen din lume.

La Cluj, Undeva la Palilula va rula la Cinema Victoria si Cinema City.

Comentarii Facebook