Retrospectiva Werner Herzog si integrala Pierre Etaix la a zecea editie a TIFF

Regizorul german Werner Herzog va fi celebrat la a zecea editie a TIFF, care se va desfasura intre 3 si 12 iunie, la Cluj. De asemenea, va fi prezentata o integrala a comicului francez Pierre Etaix.

 

La editia a zecea a TIFF va fi prezentata o retrospectiva a peliculelor regizorului german Werner Herzog. Nascut in 1942, el a scris si regizat pentru 50 de filme, printre care "Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans", cu Nicholas Cage in rolul principal, "La boheme", "My Son, My Son, What Have Ye Done", "Rescue Dawn" sau "Grizzly Man".

 

Un alt eveniment al editiei din 2011 este o integrala a comicului francez Pierre Etaix. "A zecea ediţie a TIFF are onoarea sa prezinte cinci lungmetraje si trei scurtmetraje care fac parte din colectia cult a operelor complete ale lui Etaix. Este vorba de scurt metrajele "Rupture" (1961) si "Heureux Anniversaire" (1963), lung-metrajele "Le Soupirant" (1963) - feature, "Yoyo" (1965) - feature, "Tant qu'on a la Sante" (1966), "Le Grand Amour" (1969), "Pays de Cocagne" (1971) si "En Pleine Forme" (2010) - ultimul scurt metraj al lui Pierre Étaix", se arata intr-un comunicat al organizatorilor Festivalului International de Film Transilvania.

 

Festivalul se va desfasura in acest an intre 3 si 12 iunie la Cluj, iar o selectie a peliculelor va fi prezentata intre 15 si 19 iunie si la Sibiu.

 

Foto: oddfilms.com

Comentarii Facebook