Peste 27.000 de spectatori la ediția din 2019 a festivalului WonderPuck, de la Cluj


Cea de-a treia ediție a Festivalului stradal WonderPuck a reunit la finalul săptămânii trecute un total de 27.000 de spectatori în cele trei locații ale evenimentului: Piața Unirii, Piața Muzeului și curtea Castelului Bánffy de la Bonțida, anunță organizatorii evenimentului.

Personaje fantastice au pus stăpânire timp de trei zile pe străzile din centrul Clujului și curtea castelului din Bonțida. Copii, părinți, turiști și trecători și-au făcut mii de fotografii cu dragonul violet, cu Puck, țestoasa uriașă sau statuile din materiale reciclabile din Piața Unirii, s-au bucurat de momente interactive cu artiștii și au urmărit cu sufletul la gură acrobațiile pe bicicletă ale italienilor de la Duo Kaos. Cele două piețe au devenit neîncăpătoare în timpul spectacolelor de pe cele patru scene din Cluj-Napoca și s-au transformat în decoruri de basm în timpul spectacolului cu foc al Companiei de Teatru de Animație și Evenimente „Mag” din București și al show-ului fantastic al Companiei Close-Act din Olanda. Cele două piețe au fost conectate prin spectacole itinerante precum „Plimbărețul Errabundo Pelele (susținut de Compania Titeres Eranntes din Spania) sau „Circul pe roți” (al artiștilor de la  Mikropódium din Ungaria).

Au fost prezentate spectacole de teatru, stand-up comedy, show-uri de foc, concerte, acrobații, baloane și magie. Copiii și adulți s-au bucurat până seara târziu de ateliere de confecționat măști, semne de carte, origami, cărți zburătoare, olărit, păpușărie la paravan, de nutriție sănătoasă, face painting sau jonglerie.

O noutate în acest an a fost vernisarea unor expoziții de artă. În Piața Unirii l-am avut pe Florin Marc, creatorul țestoasei uriașe și a celebrului dragon, în Piața Muzeului Oana Pop a expus fotografii într-un dialog cu Lavinia Anca Pop, creatoarea păpușilor enigmatice plasate minunat în ferestrele din piață, totul sub privirile iscoditoare ale ochilor supradimensionați creați de artista Elena Ilaș. Măștile artistei Kallo Angela, expuse la Castelului Bánffy  de la Bonțida sunt fotomontaje realizate din imagini documentare ale castelului surprinse în ultimii 25 de ani.

Zeci de micuți s-au bucurat de premiile celor două tombole organizate în cadrul festivalului. Un moment deosebit, plin de emoție, o adevărată lecție de solidaritate oferită de copii a avut loc în timpul extragerilor câștigătorilor de la Bonțida, constând în cinci calculatoare. Unul dintre micii câștigători a renunțat la premiul câștigat, motivând că și fratele său a câștigat unul, iar un altul a făcut același gest pentru că avea deja acasă un calculator. Pentru ambele calculatoare s-au mai extras alte bilete din urnă. La tombola din Piața Unirii au fost oferite premii cum ar fi ghizdane, un sejur pe litoralul bulgăresc sau o călătorie Cluj-Istanbul, ambele pentru întreaga familie.

Cea de-a treia ediție a Festivalului stradal WonderPuck a avut loc între 13 și 15 septembrie 2019. Au participat artiști din Italia, Olanda, Spania, Ungaria, Turcia, Rusia, Republica Moldova, Marea Britanie și România.

Proiectul a fost realizat de  Teatrul de Păpuși „Puck” și Asociatia Esua, cu sprijinul cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, Consiliului Județean Cluj, Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), Ambasada Olandei și Lions Club.

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck"

Teatrul de Păpuşi „Puck" a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck" este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck", unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck", un eveniment dedicat întregii familii.

Comentarii Facebook