Mituri și jumătăți de adevăr despre despărțiri


Fara indoiala ai auzit de multe ori dupa o despartire replici de genul: “iti va trece in timp, ai rabdare,” sau “cea mai buna metoda este sa-ti gasesti un alt barbat care sa te ajute sa treci peste greu” sau “voi veti ramane intotdeauna cei mai buni prieteni.”

Sunt aceste fraze unanim acceptate adevaruri complete sau partiale sau sunt doar mituri sociale?

Timpul vindeca tot

Cu totii am auzit aceasta expresie, cu totii am folosit aecst cliseu cand am incercat sa ne alinam prietenii in momentele grele.

Ne-am inselat insa. Timpul nu vindeca ranile. Timpul ii da ranii doar sansa de a se infecta in cazul in care nu este tratata corespunzator.

Daca te tai la un deget si te duci la doctor, acesta nu iti va raspunde sec, “nu-l mai folosi pentru o perioada.” Ar dezinfecta rana, ar aplica un medicament si te-ar pansa pentru a nu se infecta. Si daca astfel procedam pentru o simpla taietura, nu e normal ca si ranile emotionale (care sunt mult mai complexe si mai adanc inradacinate) sa necesite un tratament special?

Timpul si numai timpul nu va vindeca nimica. Iti va oferi insa oportunitatile necesare pentru a medica aceasta suferinta prin toate activitatile pe care le vei incerca in toata aceasta perioada. Ecuatia este simpla: Timp – Un plan = Agravarea starii versus Timp + Un plan = Maturitate, Perspectiva si Vindecare.

Gaseste un nou barbat si vei rezolva totul

Suferinta nu e un sport de echipa. Nu vei elimina jumatate din problema doar atasandu-i un umar pe care sa poti plange.

Intr-adevar sunt unele relatii sortite esecului inca de la inceput dar, nu uita, in orice conflict ai avut si tu partea ta de vina, chiar si daca nu ai spus nimic.

Pentru o relatie e nevoie de doi oameni dar la fel si pentru un conflict care sa o termine. Aruncand toata vina asupra lui, nu numai ca este un act imatur dar, te va priva si de o viziune clara si obiectiva asupra motivelor esecului astfel incat vei avea toate sansele sa esuezi din nou.

Nou nu inseamna automat si mai bun. Inainte de a te arunca din nou cu capul inainte in apele involburate ale dragostei, analizeaza toate motivele despartirii si, incearca sa imbunatatesti tot ceea ce crezi despre tine ca nu e perfect.

Continuarea pe Lyla.ro

Comentarii Facebook