Muzeu pe fundul marii

Pe fundul marii de pe coasta Mexicului ia nastere un museu subacvatic. Acum sunt doar cateva sculpturi, dar in urmatoarele luni vor fi nu mai putin de 400 de statui vizitate de pestii frumos colorati din Golful Mexic.

 

Proiectul initiat de Parcul Acvatic National din Mexic, Asociatia Nautica din Cancun si un sculptor britanic, isi propune sa celebreze civilizatia mayasa dar si sa traga un semnal de alarma pentru realizarea unor investitii de protejare a tarmului de uraganele venite din Oceanul Atlantic.

 

Jason deCaires Taylor, cel care a realizat sculpturile, povesteste ca a lucrat 18 luni la acest proiect si ca amplasarea primelor 3 statui este un lucru minunat.

 

Sculpturile au fost coborate in adancuri cu mare grija cu ajutorul unor macarale si al scafandrilor, totul pentru ca eco-sistemul subacvatic sa nu fie afectat.

 

In faza a doua a proiectului, 400 de statui vor fi coborate in adancuri, statui care vor fi realizate dupa chipui unor mexicani.

 

Parcul intitulat "Evolutia tacuta" trebuie terminat pana in anul 2010, iar costul total va fi de o jumatate de milion de dolari.

 


Comentarii Facebook