Marti 7 Aprilie

MARCEL IUREȘ LA FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE FILM ”COMEDY CLUJ” 2012

 

Marcel Iureș este invitat la festivalul Internațional de Film Comedy Cluj. 

 

În data de 14 octombrie, Marcel Iureș vine la Festivalul Internațional de Film ”Comedy Cluj” 2012, de această dată însă în ipostaza de actor de teatru. ”Absolut!”, producție a Teatrului ACT în regia lui Alexandru Dabija, va fi prilejul întâlnirii publicului din Cluj-Napoca cu un Marcel Iureș cameleonic, protagonist al unui one man show tulburător. 

 

Piesa are la baza povestea ”Ivan Turbinca” scrisa de Ion Creangă, în urmă cu mai bine de 130 de ani în urmă, dar care prin tandemul Marcel Iureș - Alexandru Dabija capată acum noi înțelesuri fiind mai actuală ca niciodata.

 

Polemic și terapeutic ne încercăm puterile cu periculoasa artă a spunerii unei povești. Și nu una oarecare. E vorba despre o poveste printre personajele căreia se află Dumnezeu, Moartea, Dracul... Oamenii care or să o asculte își vor aminti, pentru o vreme, că se poate vorbi despre lucruri mari și esențiale fără fasoane, cu umor și nepăsare”, mărturisea regizorul Alexandru Dabija anul trecut, cu ocazia premierei ”Absolut!” de la București.

 

Fără fasoane, dar cu umor sunt așteptați și spectatorii clujeni în data de 14 octombrie, ora 19.00, la Teatrul Național Cluj-Napoca pentru a fi parte din spectacolul lui Marcel Iureș, concepția regizorală a piesei poziționând publicul chiar pe aceeași scenă cu actorul. 

 

Biletele pentru acest spectacol se vor putea achiziționa începand de joi, 4 octombrie, de la agentia de bilete a Teatrului Național Cluj-Napoca.

 

Festivalul Internațional de Film “Comedy Cluj” 2012 se va desfășura în perioada 12-21 octombrie, urmând să ofere publicului spre vizionare 130 de proiecții.

 

Comentarii Facebook