Leacuri din popor. Vezi care sunt cele mai amuzante remedii populare

 

Leacurile „băbești” sunt cunoscute de mai toată lumea, încă din copilărie, dar unele pot fi de-a dreptul ridicole și chiar contraindicate.

Vezi care sunt unele dintre cele mai amuzante leacuri, culese de la diverse popoare din lume.

Urina vindecă acneea – Americanii din vremuri străvechi aveau tot felul de obiceiuri pentru a eradica acneea, una dintre acestea implica urina.

Şosetele murdare ajută la tratarea gâtului inflamat – Acest remediu a luat naştere înaintea secolului al XX-lea în Anglia şi implică înfăşuratul şosetelor murdare în jurul gâtului inflamat. Oare chiar este un remediu sau bolnavul aplica această metodă pentru a-i ţine pe cei dragi la depărtare? La acest capitol se pare că un alt tratament englezesc implica înfăşuratul gâtului în bacon, iar irlandezii aplicau sare de hering pe tălpile picioarelor ca să nu îi mai doară gâtul.

Tutunul vindecă durerile de urechi - Şi românii cred că atunci când te doare o ureche îţi era recomandat să îndeşi tutun de mestecat umed sau să sufli fum de ţigară în ureche. Iar dacă urina era „atât de bună” în tratarea acneei, oamenii o aplicau şi în cazul durerilor de urechi.

Cucii vindecă durerile de spate – Tot englezii sunt de vină şi pentru acest leac care implică să te întinzi pe spate şi când auzi un cuc să te rostogoleşti de trei ori. O altă variantă a acestui leac este să te rostogoleşti când auzi pentru prima dată un cuc primăvara.

Oul vindecă vânătaile – Pentru acest leac chinezesc ai nevoie de o monedă şi un ou fiert, curăţat de coajă. Bagă moneda în ou, iar apoi ţine oul pe vânătaie pentru 30 de minute.

sursa: one.ro





Comentarii Facebook