Miercuri 30 Noiembrie

Jazz in the Park revine în Parcul Central în luna august. Cine cântă?

 

Festivalul Jazz in the Park revine duminică, 11 august, în Parcul Central, cu o serie de concerte.

 

Evenimentul, denumit de organizatori Jazz in the Park: pentru prieteni, va ține o zi, iar pe scenă vor urca, începând cu ora 19.00, Jazzybirds, dar și Vița de Vie, care vor susține pentru prima dată un concert acustic la Cluj, pentru promovarea noului album.

 

Cele două formații ar fi trebuit să concerteze la Cluj-Napoca în luna iunie, în cadrul primei ediții a Jazz in the Park, însă deoarece vremea nu a ținut cu organizatorii și publicul în cea de-a doua zi de spectacole, acestea au fost amânate. Scena va fi amplasată în zona Clădirii Casino. Accesul va fi, de asemenea, liber.

 

Vița de Vie este una din cele mai cunoscute trupe din România. Al optulea album al trupei, "Acustic", conține 13 piese de pe albumele mai vechi, însă reorchestrate. Astfel, "Basul și cu toba mare" este interpretată în variantă jazz, iar piesa "Varză" este cântată în stil bossa nova.

 

Jazzybirds e o trupă din Cluj-Napoca și a luat naștere în 2011, inițial din dorința de a interpreta câteva din suitele lui Claude Bolling. Mai târziu, membrilor trupei le-a venit însă ideea de a transforma câteva piese rock în stilul caracteristic jazz-ului.

 

Festivalul Jazz in the Park este organizat de asociația clujeană Fapte.

Comentarii Facebook