Joi 26 Mai

JAZZ IN THE PARK 2014 - Relaxare și muzică bună, dar cam puțini oameni - VIDEO

 

Jazz in the Park a adus relaxare și o atmosferă specială în Parcul Central din Cluj-Napoca. Hamacurile au fost legate în parc, iar pe scenă au cântat trupe cu priză la public. 

 

Cu toate acestea, în jurul orei 19.00 erau cam puțini oameni în Parc, fiind în paralel și un eveniment în Piața Unirii, spectacolul AIDA, iar publicul s-a împărțit. 

 

Pentru ziua de duminică, 6 iulie, sunt anuțate evenimente gândite pentru o zi frumoasă. 

 

Concerte - scena de pe aleea principală a parcului:

 

- 19.00 - Loungerie II

 

Loungerie II a apărut pe scena muzicală românească în toamna anului 2011 și reprezintă una dintre expresiile muzicale pe care le produc tinerii din colectivul Abator Industries. Încă de la apariție, trupa a reușit să se autosusțină prin concerte și evenimente în spații cu o deschidere culturală diversă – de la scene de leatru la muzee de artă contemporană, scene în parc și chiar până la salonul oficial al Casei Regale. Au participat la festivaluri precum Sibiu Jazz Festival și Freedom Jazz, dar au cântat și în concerte improvizate în galerii de artă. 

 

- 20.15 - Mara & Kult Studio Artists

 

Mara este o prezență unică în peisajul muzical românesc, cu un mesaj profund, o muzică originală și o voce cu „trademark” cum nu mulți artiști se pot lăuda. O constantă a festivalului internațional „George Enescu”, Mara a împărțit scena cu artiști precum The Prodigy, Busta Rhymes, Chicane, Faithless și Scorpions la diverse festivaluri și concerte din țară și străinătate. S-a remarcat atât prin albumul solo „In Love With Love”, cât și prin colaborări cu Subcarpați, Zob, Blazzaj și Sensor. La Jazz in the Park va cânta împreună cu Kult Studio Artists.

 

- Les Elephants Bizarres - proiect acustic

 

După încercările reușite de la ediția trecută, organizatorii Jazz in the Park au provocat o nouă trupă rock să vină cu un proiect acustic la festival – Les Elephants Bizarres. Trupa bucureșteană a fost înființată în 2007, definindu-se ca o trupă electro-pop-rock cu influențe diverse. O prezență constantă la festivalurile importante din țară, Les Elephantes Bizzares au împărțit scena cu trupe precum Moby, Motorhead și Kasabian. Pentru Jazz in the Park, au pregătit un proiect acustic ce n-a mai fost auzit până acum la Cluj-Napoca.

 

- Concert extraordinar Mélanie Pain (vocea Nouvelle Vague) - Opera Maghiară, ora 20.00

 

Născută la Caen, Franța, Mélanie Pain a studiat științe politice și a lucrat în publicitate înainte de a-și începe cariera muzicală. Un demo înregistrat pentru un prieten a ajuns la membrii cunoscutei trupe Nouvelle Vague, care au fost fermecați de talentul tinerei și i-au propus imediat să colaboreze. Au concertat împreună timp de cinci ani, iar în 2009 Mélanie și-a lansat primul album solo, My Name, avându-i alături pe artiști precum Julien Doré, Phoebe Killdeer și Thomas Dybdahl. În 2012, artista a lansat albumul Bye Bye Manchester, pe care l-a promovat în Europa, dar și Australia și Hong Kong.  Mélanie a mai concertat în România la București, Timișoara și Alba-Iulia și ajunge acum pentru prima dată la Cluj.

 

Concertul susținut de Melanie Pain este singurul eveniment din cadrul festivalului unde accesul se realizează pe bază de bilet. Biletele costă 50 de lei și sunt disponibile la Punctul info al festivalului din Parcul Central (pe aleea centrală), la standul de la parter din Iulius Mall și online, pe www.biletmaster.ro. 

La Cizmărie - str. Samuil Micu nr. 6:

 

- 23.30 - Jam session

 

Accesul la toate evenimentele de duminică este gratuit, cu excepția concertului Melanie Pain.

 

Jazz in the Park este un eveniment organizat de Fapte, asociație ce activează în domeniile cultural și educațional.

Comentarii Facebook